Siirry pääsisältöön

Tekstit

Tähtitorttuja juustolla

Joskus saa laiskottaa eikö niin?Minulla se päivä on tänään. Mietin, että mitä todella yksinkertaista voin tehdä jota voi syödä aamulla, retkellä ollessa tai vaikka pikku välipalana ja muistin tähtitortut.
Juu juu moni voi olla että nehän kuuluvat jouluun,mutta minusta jos täyte on erilainen voivat olla milloin tahansa nautittavana.
Maailman yksinkertaisin resepti tässä:
1 pkt torttutaikinaa (short crust pastry) ja  maun mukaan karpalojuustoa,josta on helppo leikata paloja  (Wensleydale with cranberries)
1 kananmuna voiteluun
Lämmitä uuni 175 asteeseen Kaulitse taikina niin että taikinasta tulee ohuempaa (tämäkin oman maun mukaan)
Leikkaa taukinasta neliön muotoisia osioita ja  leikkaa kulmat auki jokaisesta.
Aseta juustotäyte neliön keskelle ja taittele joka toinen kulma keskelle neliötä niin että siitä muodostuu tähtikuvio. Aseta tähdet leivinpaperin päälle, voitele ne kananmunalla ja paista 10-15 minuuttia kunnes tähdet ovat ruskistuneet kevyesti.

Kommentoi alle mitä pidit 😊
Uusimmat tekstit

Vesimeloni sorbet

Helppoa vaivatonta ja niin raikasta kesän kuuumimpiin hetkiin tai vaikka kevyeksi jälkiruoaksi hyvän pääruoan jälkeen.


Rakastan vesimelonia. Pelkästään sen väri ja tuoksu saavat minut hyvälle tuulelle. Tämä hedelmä on ehdottomasti kesätuote.

Tiesitkö, että se sisältää paljon vettä,joten on oiva keino pitää nestetasapaino kunnossa. Se sisältää myös A, B6 ja C-vitamiinia.

No niin sitten ohjeeseen.

1 vesimeloni
1/2 dl sokeria
1dl sitruunamehua
1. Kaada kattilaan sokeri ja sitruunamehu.Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Suosittelen sekoittamaan tasaiseen tahtiin.
2. Leikkaa vesimeloni paloiksi (voit poistaa siemenet tässä vaihessa) ja heitä palat tehosekoittimeen.
 3.Kun sokeriliemi on valmis anna sen jäähtyä rauhassa.
4. Sekoita vesimeloni ja sokeriliemiseos yhteen-kaada seos pakastimen kestävään astiaan.
5. Ensimmäisen tunnin aikana sekoittele seosta.
Käyn välillä tarkistamassa koostumusta. 

Kun sorbet on kokonaan hyytynyt pääset nauttimaan ihanasta ja maailman helpoimmasta itsetehdystä jälkiruoasta.











Kanahampurilainen purilaisperjantaihin

Purilaisperjantaina halusin tehdä jotakin erilaista.
Olin juuri sulattanut kanaa pakkasesta ja mieli teki hampurilaisia.
Pistin töpinäksi ja pian oli illallinen valmis kera jääteen.

Ainekset:
2 kanan rintafilettä
hummusta
mozzarellaa
 2 avokadoa
1/2 sipuli
2 hampurilais sämpylää (itse käytin briossia)
suolaa ja pippuria kanan päälle
Sweet chili -kastiketta
sitruunamehua

1.Paista kana ensin, jotta se ehtii kypsentyä. Lisää pippuri ja suola kanan molemmille puolille. Voit kypsentää sen uunissa tai grillissä.
Tarkista, että kanasssa ei ole vaaleanpunaista väriä. Näin tiedät sen olevan valmis.

2. Viipaloi sipuli, avocado ja mozzarella.
3. Heitä ripaus sitruunamehua avocadon päälle (näin vältät avocadon värimuutokset)
4. Leikkaa sämpylät puoliksi ja kuumenna sämpylät uunissa tai paistinpannulla.
5. Leikkaa kanafileet puoliksi, kun ne ovat valmiit.
6. Aseta sämpylän puolikkaat lautaselle ja levitä hummusta sämpylän päälle.
7. Kokoa muut ainekset hummuksen päälle ja
    heitä annoksen päälle…

Jäätee kuumaan kesäpäivään.

Jäätee virkistää kuumana kesäpäivänä niin hyvin.
Helppo ja nopeahko resepti tässä:

Ainekset:
Teepussi (oman makuinen tee)
vettä
sitruunanmehua (jos haluat sitruunateetä)
hunajaa

Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä.
Kaada vesi kulhoon, johon olet laittanut teepussin.
Anna veden värin muuttua teemäiseksi.
Anna juoman jäähtyä ja kaada se sen jälkeen suppilon avulla esim. lasipulloon.
Lisää sitruunanmehu ja hunaja oman maun mukaan.
Sekoita pullon sisältöä- aseta pullo jääkaappiin viilentymään ja siinä se on kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Photo by Adam Jaime on Unsplash

Lämpimästi tervetuloa Mitzin keittiöön

Ruoka-aika!Syömään!











Lapsuudesta tutut sanaparit, jotka hyvin monen ihmisen kotona on kuulunut. 
Äidin ruoka oli aina parasta. Sillä ei ollut merkitystä mitä ruoka oli. Pääasia, että se oli äidin tekemää. Blogini tarkoitus on sekä tuoda vanhoja tuttuja ruokia uudelleen mieleen, että kannustaa ihmisiä itse tekemään noita äidin parhaita herkkuja. Jaan myös omia suosikkejani ja uudelleen kehitettyjä reseptejä. 
Tervetuloa lukemaan blogiani kokeilemaan reseptejäni.













Kotitekoinen kebab annos

Kansainvälinen keittiö on aina kiehtonut minua.  Toinen toistaan kauniimmat pääruoat, hymyn huulille tuovat jälkiruoat, jokaisen ainesosan tuoksuttelu ruokaa tehdessä.  Tänään on vuorossa Lähi-idän ja Keski-aasian keittiöstä saapunut kebab, joka kypsennetään tikun ympärillä uunissa.



Ainekset: 2 rkl Sitruunan mehua kasa korianteria (tuoretta) 1 tl  mustapippuria oman näköinen pala inkivääriä (tuoretta) 1-2  valkosipulia murskattuna 1/2 tl suolaa 1 tl kuminaa 1 tl Garam Masala maustetta 1/2 tl chilirouhetta 1 rkl ruokaöljyä + Jauhelihaa 500 g (Voit käyttää lammasta, nautaa tai sikaa. Muista kuitenkin, että sika on rasvaisempi). Grillitikkuja Pitkäjyväistä riisiä
Maustemäärät riippuvat kuinka voimakkaan makuista kebabeista haluat.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Paloittele inkivääri ja purista valkosipuli valkosipulipursottimen läpi. Lisää kaikki mausteainekset tehosekoittimeen. Kun seos on tasaista aseta seos hetkeksi jääkaappiin. Sekoita sitten jauheliha ja mausteseos hyvin kulhossa. Kastele k…

Feta/herkkusieni pasta

Feta/herkkusieni pasta lounaaksi täyttää mukavasti ja fetajuusto on vain niin hyvää.

Ainekset:
1. Pastaa 250 g
2. Yksi sipuli
3. Fetajuustoa
4. Tuoreita herkkusieniä 4-5 kappaletta.
5. Maitoa 2-3 dl
6. Ripaus jauhoja
7. Mausteita: mustapippuria,valkopippuria ja hieman
     suolaa.
8. Yksi lime

Oliiviöljyä kastikkeeseen.


Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu heitä pasta kypsymään ja kun pasta on melkein valmista tee kastike:

Leikkaa sipulit ja herkkusienet pieniksi paloiksi ja heitä kattilaan, jossa on kuumennettua öljyä.
Anna sipuleiden ja herkkusienten pehmentyä.
Lisää tässä vaiheessa mausteet ja raasta limestä kuorta ja purista siitä myös hieman mehua joukkoon.

Lisää nyt maito ja ripotellen jauhot ja sekoita hyvin ainekset keskenään.
Lopuksi leikkaa fetajuusto mahdollisimman pieneksi ja lisää kastikkeeseen.

Kun pasta on valmis heitä kastike pastan sekaan ja on aika nautiskella.