Siirry pääsisältöön

Suklaa Nutella kakku YUM!!

YUM YUM Suklaata JA Nutellaa !!!! Suosittelen piilottamaan suklaan ennen itse tekoa hetkeä. Alunperin tarkoitukseen hankkimani suklaa katosi kummallisesti (nuolee huuliaan). Nutellaahan voisi vetää vaikka purkillisen kerralla, mutta malta mielesi kakun valmistumiseen asti. Tämä on suussasulavaa Trust me! :)



Ainekset:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 1/2 dl vettä
1 dl suklaata palasina
1/2 dl raastettua suklaata
1 rkl Nutella levitettä.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, raastettu suklaa ja lisää seos vaahtoon.
3. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä ennen lisäämistä taikinaan.
4. Lisää nutella sekoittaen joukkoon.
5. Kiehauta vesi ja lisää vähitellen samalla sekoittaen taikinaan.
    Tarkkaile koostumusta ettei siitä tule liian vetistä.
6. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka hyvin, niin taikina ei jää kiinni reunoihin.
7. Lisää pohjalle tasaisesti suklaapalat.
8. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua n. 30-50 min.
9. Tarkista kakun kypsyys esim. hammastikulla.

Vinkki! Jos haluat todella makean kakun lisää Nutellaa kakkuun.
   Suklaa voi olla mitä tahansa suklaata. Valkoinen suklaa tuo mm. erilaisen värin kakkuun :)













Kommentit

  1. Anonyymi6/10/2015

    Aaaah, tätä on kokeiltava! Ainakin nimi jo enteilee suklaanautintoa! :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/10/2015

    Nutella? Mielenkiintoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Nutellaa kannattaa tosiaan laittaa ihan vähän ensin ettei tulee ylimakeaksi. :)

      Poista
  3. Anonyymi6/10/2015

    Tätä voisin kokeilla sen leivontavalkosuklaan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosuklaa sopii vallan mainiosti siihen. Raastettuna makuu tulee vähitellen takinasta :)

      Poista
  4. Anonyymi7/03/2015

    Kakku paranee vielä lisää kaapissa, ei siis tarvitse ahmia heti (vaikka vaikeaa sitä on välttää).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla :) ehkä voisi tehdä kaksi kakkua niin ei haittaa jos toisen syö heti.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla