marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.
lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria
1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.
4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.
8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpaperille ja kypsennä 200 asteessa n. 15-20 minuuttia riippuen niiden koosta. Käännä vielä hetkeksi jokainen pulla.
Sekoita lihapullat kastikkeen joukkoon ja tarjoile patongin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti