Siirry pääsisältöön

Patonki maidoton, laktoositon

                                                                    Patonkeja

Ainekset:
1 pkt tuorehiivaa (50g)
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja ( ei välttämättä tarvitse koko määrää)

1. Liuota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä nestettä.Lisää loput nesteestä  suola ja öljy.
2. Sekoita osa jauhoista seokseen käytä puuhaarukkaa, jotta taikina tulee ilmavaksi.Lisää loput jauhoista käsin vaivaten.
3. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
5. Vaivaa taikinaa , jotta saat ilmakuplat kätevästi pois taikinasta.
6. Tee taikinasta neljä osaa ja leivo niistä pitkiä tankoja.Voit myös vetää muutaman viillon patonkeihin esim vinottain.
7. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.

Vinkki! jos haluat patonkeihin kiiltävän pinnan voitele ennen uunin laittoa vedellä.




Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sweet Chili lihapullat

Ainekset:  400g jauhelihaa 2 valkosipulikynttä 1 kpl sipulia n. 2 dl sweet chilikastiketta 2 kananmunaa n. 2 dl korppujauhoja 1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi paloiksi.     Vinkki! Huuhtele käyttämäsi veitsi kuumassa vedessä, niin silmiä ei kirvele. 2.Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoissa.HUOM! Lisää niitä vähitellen niin osaat laittaa hyvän määrän 3. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen 4. Pyörittele seoksesta pieniä pullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. 5. Paista uunissa n.15 min ensin kääntele pullia hieman ja paista vielä  n.15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Lisukkeena kuvassa on peruna herkkusienipaistos. Ainekset: 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria Yksi peruna (jos teet yhdelle hengelle ) 2 dl herkkusieniä Siinä hyvin yksinkertainen ohje: 1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. 2. Avaa herkkusienipurkki ja kaada neste pois. lado ainekset päällekkäin uunivuokaan joka on oliviöljyllä ja korppuj...

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee...

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia. Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan. Ainekset: 2-3 dl pastaa 1 pkt fetajuustoa  oliiveja (kivettömät helpoimpia) oliiviöljyä 1tl mustapippuria 1tl oreganoa 1tl timjamia 1tl rosmariinia 2 valkosipulin kynttä 1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä. 2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy. 3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa. 4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina. 5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.