Patonkeja
Ainekset:
1 pkt tuorehiivaa (50g)
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja ( ei välttämättä tarvitse koko määrää)
1. Liuota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä nestettä.Lisää loput nesteestä suola ja öljy.
2. Sekoita osa jauhoista seokseen käytä puuhaarukkaa, jotta taikina tulee ilmavaksi.Lisää loput jauhoista käsin vaivaten.
3. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
5. Vaivaa taikinaa , jotta saat ilmakuplat kätevästi pois taikinasta.
6. Tee taikinasta neljä osaa ja leivo niistä pitkiä tankoja.Voit myös vetää muutaman viillon patonkeihin esim vinottain.
7. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.
Vinkki! jos haluat patonkeihin kiiltävän pinnan voitele ennen uunin laittoa vedellä.
Ainekset:
1 pkt tuorehiivaa (50g)
4 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
n. 10 dl vehnäjauhoja ( ei välttämättä tarvitse koko määrää)
1. Liuota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä nestettä.Lisää loput nesteestä suola ja öljy.
2. Sekoita osa jauhoista seokseen käytä puuhaarukkaa, jotta taikina tulee ilmavaksi.Lisää loput jauhoista käsin vaivaten.
3. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.
4. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
5. Vaivaa taikinaa , jotta saat ilmakuplat kätevästi pois taikinasta.
6. Tee taikinasta neljä osaa ja leivo niistä pitkiä tankoja.Voit myös vetää muutaman viillon patonkeihin esim vinottain.
7. Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.
Vinkki! jos haluat patonkeihin kiiltävän pinnan voitele ennen uunin laittoa vedellä.
lämmintä patonkia...aaaa!
VastaaPoista