Ainekset 4 :lle hengelle :
4 keitettyä perunaa
2 valkosipulin kynttä
100 g purjosipulin vihreää osaa
1 paprika
6 kananmunaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria rouheena tai jauheena
2rkl persiljaa.
Lisätäyte : tomaatteja kinkkua, rucolaa tms.
1. Keitettyäsi perunat kuori ja viipaloi noin sentin viipaleiksi.
Huuhdo paprika ja paloittele. Kuori valkosipuli ja leikkaa mahdollisimman pieniksi paloiksi. Huuhdo ja hienonna purjo.
2. Kuumenna joko isompi paistinpannu johon mahtuu kaikki perunat tai tee yksi kerrallaan. Kuumenna öljy. Lisää perunaviipaleet ja kysennä n. 5 minuuttia sekoittele samalla.
3. Lisää valkosipuli ja purjo.Annan purjon pehmetä. Lisää paprika seokseen.
4. Sekoita persilja, suola ja pippuri ja lisää siihen kananmunat. Sekoita.
5. Kaada seos pannulle perunoiden päälle. Siirtele aluksi seosta niin, että kananmuna valuu perunoiden ja juureksien väliin.
6. Sammuta levy (jos teit kaikki yhdellä kertaa) ja anna tortillan seistä kannen alla noin 5 min.
(Kypsyy hieman lisää.)
7. Tarjoile lautasella joko sellaisenaan tai laita lisätäytteitä.
Kommentit
Lähetä kommentti