Siirry pääsisältöön

Vanilja risotto herkkusienillä


Herkullista ja  lämmintä hyvän olon ruokaa. Mainio juhannuksen sateiseen säähän.
Vaihtelua maggaraan :)




Ainekset 4:lle hengelle:
3 dl risottoriisiä 
1 sipuli
1 kanaliemikuutio
8-9 dl vettä
2tl mustapippuria
1 vaniljatanko
2 rkl voita
8 kokonaista herkkusientä
200g valkohomejuustoa
2 tl mustapippuria (sienille)

1. Laita kattilaan noin 1 dl vettä kiehauta ja lisää siihen kanaliemikuutio.
2. Laita toiseen kattilaan voi anna sulaa ja lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota sekoitellen.(kuumenna sekoittaen ilman, että riisi ruskistuu).
3. Paloittele sipuli, lisää riisin joukkoon ja kuullota vielä. Lisää mustapippuri.
4. Lisää kanalientä vähitellen seokseen. Anna aina edellisen nesteen imeytyä ennenkuin laitat lisää.
5.Kun kanaliemi on lisätty kokonaan käsittele vaniljatanko. Leikkaa tanko auki ja kaavi vanilja suoraan risottoon. Laita tanko vielä kahtia ja lisää se kokonaisena risoton joukkoon.
6. Keitä matalalla lämmöllä noin 15-20 minuuttia.
7. Kuumenna uuni n. 200 asteeseen. Valmista herkkusienet tällä välin.
8. Pese huolellisesti kokonaiset herkkusienet ja aseta uunipellille. Laita herkkusienen päälle hieman mustapippuria ja lisää pala homejuustoa.
9. Kuumenna sienet uunissa 5-10 minuuttia kunnes juusto on hieman sulanut.
Vinkki ! Voit korvata osan nesteestä myös kuivemmalla valkoviinillä .

Ruokajuomaksi valkoviiniä tai raikasta vettä.












Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.