Siirry pääsisältöön

Juustokerma pasta

Säätiedoitus: tänään sataa , huomenna sataa, ylihuomenna sataa, heinäkuussa ja elokuussa siis taitaa sataa. Tummat sadepilvet ovat  saapuneet Suomeen ja loppua ei ainakaan vielä tuolle ilmiölle ole luvattu.

Mitä sadepäivänä voi tehdä? Ihan kaikenlaisia herkkuruokia kera jälkiruokien. Äitini on ollut nyt maistajana ja ruokani ovat päässeet tähän mennessä makutesteistä läpi. :)

Löysinkin Stockmannilta Pasta Toscana- nimistä italialaista pastaa, joka löysi tiensä kotikattilaani porisemaan.

Ainekset kermaiseen pastaan

2 kananrinta palaa 
2 dl pastaa
1 kpl sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 pala inkivääriä (oman maun mukaan)
2dl juustokermaa
4 kpl porkkanaa
mustapippuria
suolaa
 (kaksi kattilaa ja paistinpannu)

1. Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan.
2. Kuori ja paloittele sipuli, inkivääri ja valkosipulit.
3. Keitä porkkanoita toisessa kattilassa vain muutama minuutti, jotta jäävät rapeiksi.
4. Kuullota muita vihanneksia paistinpannulla ja lisää vähitellen paloiksi leikattuja kananpaloja               joukkoon.
5. Kun kana on kypsynyt lisää joukkoon mausteet ja juustokerma.
6. Kun pasta on kypsää kaada vesi kattilasta ja lisää porkkanat, ja kanaseoskastike pastan joukkoon.
7. Sekoita hyvin.

Vinkki! Voit käyttää myös muita maustettuja kermoja, jos haluat.

Pastan kanssa voit laittaa vaikka yksinkertaisen salaatin, kuten  kurkkua, tomaattia ja salaattia sekaisin.


Kommentit

  1. Nimetön7/30/2015

    Tuon muotoinen pasta (dischi) tuntui tässä todella herkulliselta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.