Siirry pääsisältöön

Vanhanajan nakkikastike ja perunamuusi

Kotiruokaa kotoisasti :) Tekotapoja yhtä paljon kuin laittajia.
Äitini teki tätä kotona ja nyt haluan jakaa tämän teidän kanssanne.

Ainekset:
1 pkt nakkeja (itse voi päättää ottaako iiiiiison paketin vai peruskoon)
1-3 dl vehnäjauhoja
mustapippuria
50 g voita
1/2l tl sokeria
1 parsakaali
2 porkkanaa
1/2 kukkakaali
n.2-3 dl maitoa
4 perunaa
n. 2-3 dl vettä.

1. Pese ja kuori ja paloittele kaikki muut kasvikset paitsi perunat ja keitä ne runsaassa vedessä.
2. Kuori, pese ja paloittele perunat omaan kattilaansa ja keitä ne.
3.Vihanneksien kypsyessä valmista nakkikastike:
- Ripottele vehnäjauhoa pannulle ja anna pannun vähitellen lämmetä, sekoittele jauhoja kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää sen jälkeen vettä pikkuhiljaa pannulle.
Sekoita seosta koko ajan.Tarkkaile etteivät jauhot mene möykyille.
Lisää sen jälkeen mustapippuri ja nakit paloiteltuna.
-Anna nakkien kypsentyä rauhassa.

4.Sulata voi mikrossa
5.Valmista perunamuusi. Survo perunasurvimella tai haarukalla perunat ja lisää vähitelleen maitoa samalla sekoittaen. Sokerin voi heittää tässä vaiheessa mukaan sulatetun voin kanssa.

Kasaa kaikki osat annoksesta lautaselle ja ei muuta kuin syömään.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla