Siirry pääsisältöön

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle.



Ainekset n. 15 kpl
n.3  dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl hunajaa
5-10 dl jauhoja
25-30 g voita tai margariinia
5-6  porkkanaa raasteena
1 tl suolaa
1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin)
2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen.
3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen.
4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin.
5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi.
6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen.
7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Kommentit

  1. Nimetön9/08/2015

    Ihan pakko tehdä näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIva, että kokeilet sämpylöitäni. :)

      Poista
    2. Nimetön9/11/2015

      Eilen aamulla teki mieli jotain kahvin kanssa ja lopulta päätin "vaivautua" urakkaan. Porkkanoiden raastaminen olikin nopeaa, samoin taikinan teko. Nostatukset lisäävät tekoaikaa, mutta siinä välissä saattoi siivota taikinan teon jäljet. Pyörittelin kaksi pellillistä, siis tein pieniä sämpylöitä. Ja, ah, olivatpa ne hyviä ja tuntui kuin maku olisi aina vain parantunut!

      Poista
  2. Nimetön9/11/2015

    Kyllä nämä ehdottomasti voittavat paikallisten kauppojen "täällä leivottu"-tarjoomukset, joiden taikina on kuskattu ties mistä päin maailmaa ja maku on jäänyt ties minne.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.