Siirry pääsisältöön

Jauheliha peltipizza

Pizzaperjantai on täällä!!!
Syksy on saapunut Suomeen ja melkein tekee mieli käpertyä torkkupeiton alle ja vain lojua. Lojumisen kruunaa kyllä hyvä ruoka.

Pizzaa voi valmistaa lukemattomilla tavoilla ja ystäväni Harri loihti super herkun, pellillisen jauhelihapizzaa.. Olisin syönyt koko pizzan ellei maha olisi sanonut "kiitos nyt riittää ":)
Kiitos ystäväni, että sain jakaa reseptisi kaikille.


                                                         kuvituskuva

Ainekset:

  • Pirkka pizzapohja ainekset
  • naudan jauheliha 600 g
  • 1 keltasipuli
  • ½ valkosipuli (yksikyntinen)
  • 1 prk ruokakermaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl curry
  • 1 rkl mustapippuri
  • 1 rkl aromisuola
  • 1 rkl tacomauste
  • ½ purkki pirkka salsakastike (medium)
  • ketsuppia
pirkka pizzapohja ainekset
  • pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g
  • 3 tomaattia
  • 1 prk ananaspala
  • ½ punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • pizzamauste
  • tabasco (perus tai kuumempaa)


Valmistus:
1. Pilko keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota tilkassa öljyä.
2. Lisää jauheliha ja ruskista, mausta. 
3. Lisää vehnäjauhot ja paista hetki ennen kuin lisäät kerman. 
4. Valmista pohja pakkauksen ohjeen mukaan uunipellin kokoiseksi.
5. Levitä pohjalle salsakastiketta ja noin puolet ketsuppia. Lisää pohjalle myös hieman juustoraastetta. 
6. Kaada jauhelihaseos tasaisesti pohjan päälle
7. Lisää tomaattisiivut, ananaspalat, paprika ja ohueksi leikattu punasipuli. 
8. Ripottele viimeiseksi pizzan päälle pizzamauste ja juustoraaste. 
9. Paista uunin keskitasolla 225 astetta 15-30 min. kunnes juusto on hieman tummunut.  

Paistamisen jälkeen anna pizzan vetäytyä hetki. 

Vinkki!Tabascolla saat halutessasi lisäpotkua ☺

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.