Siirry pääsisältöön

Jauheliha peltipizza

Pizzaperjantai on täällä!!!
Syksy on saapunut Suomeen ja melkein tekee mieli käpertyä torkkupeiton alle ja vain lojua. Lojumisen kruunaa kyllä hyvä ruoka.

Pizzaa voi valmistaa lukemattomilla tavoilla ja ystäväni Harri loihti super herkun, pellillisen jauhelihapizzaa.. Olisin syönyt koko pizzan ellei maha olisi sanonut "kiitos nyt riittää ":)
Kiitos ystäväni, että sain jakaa reseptisi kaikille.


                                                         kuvituskuva

Ainekset:

  • Pirkka pizzapohja ainekset
  • naudan jauheliha 600 g
  • 1 keltasipuli
  • ½ valkosipuli (yksikyntinen)
  • 1 prk ruokakermaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl curry
  • 1 rkl mustapippuri
  • 1 rkl aromisuola
  • 1 rkl tacomauste
  • ½ purkki pirkka salsakastike (medium)
  • ketsuppia
pirkka pizzapohja ainekset
  • pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g
  • 3 tomaattia
  • 1 prk ananaspala
  • ½ punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • pizzamauste
  • tabasco (perus tai kuumempaa)


Valmistus:
1. Pilko keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota tilkassa öljyä.
2. Lisää jauheliha ja ruskista, mausta. 
3. Lisää vehnäjauhot ja paista hetki ennen kuin lisäät kerman. 
4. Valmista pohja pakkauksen ohjeen mukaan uunipellin kokoiseksi.
5. Levitä pohjalle salsakastiketta ja noin puolet ketsuppia. Lisää pohjalle myös hieman juustoraastetta. 
6. Kaada jauhelihaseos tasaisesti pohjan päälle
7. Lisää tomaattisiivut, ananaspalat, paprika ja ohueksi leikattu punasipuli. 
8. Ripottele viimeiseksi pizzan päälle pizzamauste ja juustoraaste. 
9. Paista uunin keskitasolla 225 astetta 15-30 min. kunnes juusto on hieman tummunut.  

Paistamisen jälkeen anna pizzan vetäytyä hetki. 

Vinkki!Tabascolla saat halutessasi lisäpotkua ☺

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla