Siirry pääsisältöön

Jauheliha peltipizza

Pizzaperjantai on täällä!!!
Syksy on saapunut Suomeen ja melkein tekee mieli käpertyä torkkupeiton alle ja vain lojua. Lojumisen kruunaa kyllä hyvä ruoka.

Pizzaa voi valmistaa lukemattomilla tavoilla ja ystäväni Harri loihti super herkun, pellillisen jauhelihapizzaa.. Olisin syönyt koko pizzan ellei maha olisi sanonut "kiitos nyt riittää ":)
Kiitos ystäväni, että sain jakaa reseptisi kaikille.


                                                         kuvituskuva

Ainekset:

  • Pirkka pizzapohja ainekset
  • naudan jauheliha 600 g
  • 1 keltasipuli
  • ½ valkosipuli (yksikyntinen)
  • 1 prk ruokakermaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl curry
  • 1 rkl mustapippuri
  • 1 rkl aromisuola
  • 1 rkl tacomauste
  • ½ purkki pirkka salsakastike (medium)
  • ketsuppia
pirkka pizzapohja ainekset
  • pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 500g
  • 3 tomaattia
  • 1 prk ananaspala
  • ½ punainen paprika
  • 1 punasipuli
  • pizzamauste
  • tabasco (perus tai kuumempaa)


Valmistus:
1. Pilko keltasipuli ja valkosipuli. Kuullota tilkassa öljyä.
2. Lisää jauheliha ja ruskista, mausta. 
3. Lisää vehnäjauhot ja paista hetki ennen kuin lisäät kerman. 
4. Valmista pohja pakkauksen ohjeen mukaan uunipellin kokoiseksi.
5. Levitä pohjalle salsakastiketta ja noin puolet ketsuppia. Lisää pohjalle myös hieman juustoraastetta. 
6. Kaada jauhelihaseos tasaisesti pohjan päälle
7. Lisää tomaattisiivut, ananaspalat, paprika ja ohueksi leikattu punasipuli. 
8. Ripottele viimeiseksi pizzan päälle pizzamauste ja juustoraaste. 
9. Paista uunin keskitasolla 225 astetta 15-30 min. kunnes juusto on hieman tummunut.  

Paistamisen jälkeen anna pizzan vetäytyä hetki. 

Vinkki!Tabascolla saat halutessasi lisäpotkua ☺

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sweet Chili lihapullat

Ainekset:  400g jauhelihaa 2 valkosipulikynttä 1 kpl sipulia n. 2 dl sweet chilikastiketta 2 kananmunaa n. 2 dl korppujauhoja 1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi paloiksi.     Vinkki! Huuhtele käyttämäsi veitsi kuumassa vedessä, niin silmiä ei kirvele. 2.Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoissa.HUOM! Lisää niitä vähitellen niin osaat laittaa hyvän määrän 3. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen 4. Pyörittele seoksesta pieniä pullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. 5. Paista uunissa n.15 min ensin kääntele pullia hieman ja paista vielä  n.15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Lisukkeena kuvassa on peruna herkkusienipaistos. Ainekset: 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria Yksi peruna (jos teet yhdelle hengelle ) 2 dl herkkusieniä Siinä hyvin yksinkertainen ohje: 1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. 2. Avaa herkkusienipurkki ja kaada neste pois. lado ainekset päällekkäin uunivuokaan joka on oliviöljyllä ja korppuj...

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee...

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia. Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan. Ainekset: 2-3 dl pastaa 1 pkt fetajuustoa  oliiveja (kivettömät helpoimpia) oliiviöljyä 1tl mustapippuria 1tl oreganoa 1tl timjamia 1tl rosmariinia 2 valkosipulin kynttä 1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä. 2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy. 3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa. 4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina. 5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.