Siirry pääsisältöön

Kermapastaa herkkusienipedillä

Herkkua herkkusienistä!! Helppo ruoka, josta saa mahansa mukavasti täyteen. Porkkanaa, herkkusieniä, pastaa mielestäni ihan kiva combo :)

Ainekset:
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 prk ruokakermaa
2-4 dl pastaa
2 porkkanaa
3 herkkusientä
1 tl mustapippuria
 1 tl valkopippuria
chilirouhetta
1 tl ranskalaisia yrttejä mausteena
sesaminsiemeniä 
1tl kurkumaa
Oliiviöljyä 

1. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää vähitellen paloiksi leikattu pekoni.
(Pekonissa itsessään on tietenkin myös rasvaa joten kuivalla pannulla voi paistaa sipulit myös. )
2. Laita pasta vesi kiehumaan.
3. Kuori porkkanat ja jatka samalla veitsellä tehden niistä siivuja. Aseta omaan kulhoonsa.    (Voit lisätä hieman sitruunamehua porkkanoihin.)
4. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja lisää samalla kerma sipuli/pekonipaistokseen.
5. Testaile mausteiden määrää maistelemalla. Muista kurkuma värjää pöydän pintoja.
6. Paista tässä vaiheessa paloitellut herkkusienet pienessä määrässä oliiviöljyä.
7. Kun kaikki on valmista asettele lautaselle ja vierelle raikasta vettä.
Vinkki!!! Voit heittää annoksen päälle seesaminsiemeniä :)









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.