Siirry pääsisältöön

Kermapastaa herkkusienipedillä

Herkkua herkkusienistä!! Helppo ruoka, josta saa mahansa mukavasti täyteen. Porkkanaa, herkkusieniä, pastaa mielestäni ihan kiva combo :)

Ainekset:
1 pkt pekonia
1 sipuli
1 prk ruokakermaa
2-4 dl pastaa
2 porkkanaa
3 herkkusientä
1 tl mustapippuria
 1 tl valkopippuria
chilirouhetta
1 tl ranskalaisia yrttejä mausteena
sesaminsiemeniä 
1tl kurkumaa
Oliiviöljyä 

1. Kuullota sipulit oliiviöljyssä ja lisää vähitellen paloiksi leikattu pekoni.
(Pekonissa itsessään on tietenkin myös rasvaa joten kuivalla pannulla voi paistaa sipulit myös. )
2. Laita pasta vesi kiehumaan.
3. Kuori porkkanat ja jatka samalla veitsellä tehden niistä siivuja. Aseta omaan kulhoonsa.    (Voit lisätä hieman sitruunamehua porkkanoihin.)
4. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja lisää samalla kerma sipuli/pekonipaistokseen.
5. Testaile mausteiden määrää maistelemalla. Muista kurkuma värjää pöydän pintoja.
6. Paista tässä vaiheessa paloitellut herkkusienet pienessä määrässä oliiviöljyä.
7. Kun kaikki on valmista asettele lautaselle ja vierelle raikasta vettä.
Vinkki!!! Voit heittää annoksen päälle seesaminsiemeniä :)









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla