Maailma on täynnä toinen toistaan upeampia keittokirjoja.
Niissä käytetään joskus termejä joista ei ihan varmaksi voi sanoa mitä ne tarkoittavat.
Juurikin tästä oli ystävän kanssa puhetta ja päätin tähän listata muutamia käytettyjä termejä:
Ryöppääminen on nopeaa keittämistä, jossa ruoka-ainetta ei kypsennetä. Keittäminen tapahtuu vedessä tai vesihöyryssä.
Freesaus tai freesata tarkoittaa kuullotusta eli toisinsanoen ruoka-aine paistetaan miedolla lämmöllä rasvassa ilman, että se ruskistuu.
Gratinoiminen on kuorruttamista, kuten vaikka juustolla kuorruttaminen lasagnessa.
Panerointi on tuotteen kuorruttamista kananmunalla, sen jälkeen vehnäjauhoilla ja korppujauhoilla.Tuote voidaan tämän jälkeen kypsentää.
Marinointi on hyvin sanansa mukainen termi. Mm. lihaa voidaan marinoida eli uittaa mausteliemessä ennen kypsentämistä, jotta lihaan saada syvempi mausteiden maku.
Ei muuta kuin kokkaamaan!
Niissä käytetään joskus termejä joista ei ihan varmaksi voi sanoa mitä ne tarkoittavat.
Juurikin tästä oli ystävän kanssa puhetta ja päätin tähän listata muutamia käytettyjä termejä:
Ryöppääminen on nopeaa keittämistä, jossa ruoka-ainetta ei kypsennetä. Keittäminen tapahtuu vedessä tai vesihöyryssä.
Freesaus tai freesata tarkoittaa kuullotusta eli toisinsanoen ruoka-aine paistetaan miedolla lämmöllä rasvassa ilman, että se ruskistuu.
Gratinoiminen on kuorruttamista, kuten vaikka juustolla kuorruttaminen lasagnessa.
Panerointi on tuotteen kuorruttamista kananmunalla, sen jälkeen vehnäjauhoilla ja korppujauhoilla.Tuote voidaan tämän jälkeen kypsentää.
Marinointi on hyvin sanansa mukainen termi. Mm. lihaa voidaan marinoida eli uittaa mausteliemessä ennen kypsentämistä, jotta lihaan saada syvempi mausteiden maku.
Ei muuta kuin kokkaamaan!
Kommentit
Lähetä kommentti