Siirry pääsisältöön

Nachoja kreikkalaisittain

Viime matkaltani tarttui toinen toistaan ihanampia mausteita, joita voi oikein mainiosti sekoitella useisiin eri ruokiin. Toin kotiin myös valkosipulia. Tuntui kyllä kieltämättä hieman koomiselta kuljettaa ulkomailta erikseen kyseistä tuotetta, mutta sen maku on ihan erilainen kuin Suomessa myytävillä.
Ei tarvitse huolestua, jos kaapistasi ei nyt juuri kreikkalaisia mausteseoksia löydy. Voit valmistaa oman maun mukaan.




Ainekset:
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 pkt fetajuustoa esim kokonainen pala jonka voi rikkoa.
Maustevaihtoehdot:
mustapippuri
rosmariini
suola
oregano
basilika
chilirouhe
paprika mauste

Tzatziki maustetta
1 prk kermaviiliä
(Vinkki voit myös tehdä Tzatzikin itse)

Kuumenna uuni 200 c.
1. Sekoita Tzatziki kermaviiliin ja laita maustumaan jääkaappiin.
    (Peitä esim foliolla.)
2. Paloittele ja paista sipulit pannulla ja lisää jauheliha.
3. Lisää mausteseos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Kaada maissilastuja leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
    Lisää päälle  jauhelihamausteseos ja viimeiseksi fetajuusto muruina.
5. Kuumenna uunissa kunnes feta juustoa alkaa sulaa.
6. Voit annostella kermaviilin joko annoksen päälle tai tuoda pöytään vieraiden itse laitettavaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla