Siirry pääsisältöön

Nachoja kreikkalaisittain

Viime matkaltani tarttui toinen toistaan ihanampia mausteita, joita voi oikein mainiosti sekoitella useisiin eri ruokiin. Toin kotiin myös valkosipulia. Tuntui kyllä kieltämättä hieman koomiselta kuljettaa ulkomailta erikseen kyseistä tuotetta, mutta sen maku on ihan erilainen kuin Suomessa myytävillä.
Ei tarvitse huolestua, jos kaapistasi ei nyt juuri kreikkalaisia mausteseoksia löydy. Voit valmistaa oman maun mukaan.




Ainekset:
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 pkt fetajuustoa esim kokonainen pala jonka voi rikkoa.
Maustevaihtoehdot:
mustapippuri
rosmariini
suola
oregano
basilika
chilirouhe
paprika mauste

Tzatziki maustetta
1 prk kermaviiliä
(Vinkki voit myös tehdä Tzatzikin itse)

Kuumenna uuni 200 c.
1. Sekoita Tzatziki kermaviiliin ja laita maustumaan jääkaappiin.
    (Peitä esim foliolla.)
2. Paloittele ja paista sipulit pannulla ja lisää jauheliha.
3. Lisää mausteseos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Kaada maissilastuja leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
    Lisää päälle  jauhelihamausteseos ja viimeiseksi fetajuusto muruina.
5. Kuumenna uunissa kunnes feta juustoa alkaa sulaa.
6. Voit annostella kermaviilin joko annoksen päälle tai tuoda pöytään vieraiden itse laitettavaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.