Viime matkaltani tarttui toinen toistaan ihanampia mausteita, joita voi oikein mainiosti sekoitella useisiin eri ruokiin. Toin kotiin myös valkosipulia. Tuntui kyllä kieltämättä hieman koomiselta kuljettaa ulkomailta erikseen kyseistä tuotetta, mutta sen maku on ihan erilainen kuin Suomessa myytävillä.
Ei tarvitse huolestua, jos kaapistasi ei nyt juuri kreikkalaisia mausteseoksia löydy. Voit valmistaa oman maun mukaan.
Ainekset:
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 pkt fetajuustoa esim kokonainen pala jonka voi rikkoa.
Maustevaihtoehdot:
mustapippuri
rosmariini
suola
oregano
basilika
chilirouhe
paprika mauste
Tzatziki maustetta
1 prk kermaviiliä
(Vinkki voit myös tehdä Tzatzikin itse)
Kuumenna uuni 200 c.
1. Sekoita Tzatziki kermaviiliin ja laita maustumaan jääkaappiin.
(Peitä esim foliolla.)
2. Paloittele ja paista sipulit pannulla ja lisää jauheliha.
3. Lisää mausteseos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Kaada maissilastuja leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
Lisää päälle jauhelihamausteseos ja viimeiseksi fetajuusto muruina.
5. Kuumenna uunissa kunnes feta juustoa alkaa sulaa.
6. Voit annostella kermaviilin joko annoksen päälle tai tuoda pöytään vieraiden itse laitettavaksi.
Ei tarvitse huolestua, jos kaapistasi ei nyt juuri kreikkalaisia mausteseoksia löydy. Voit valmistaa oman maun mukaan.
Ainekset:
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
maissilastuja
400 g jauhelihaa
1 pkt fetajuustoa esim kokonainen pala jonka voi rikkoa.
Maustevaihtoehdot:
mustapippuri
rosmariini
suola
oregano
basilika
chilirouhe
paprika mauste
Tzatziki maustetta
1 prk kermaviiliä
(Vinkki voit myös tehdä Tzatzikin itse)
Kuumenna uuni 200 c.
1. Sekoita Tzatziki kermaviiliin ja laita maustumaan jääkaappiin.
(Peitä esim foliolla.)
2. Paloittele ja paista sipulit pannulla ja lisää jauheliha.
3. Lisää mausteseos pannulle ja sekoita hyvin.
4. Kaada maissilastuja leivinpaperin päälle uunipellille tai uunivuokaan.
Lisää päälle jauhelihamausteseos ja viimeiseksi fetajuusto muruina.
5. Kuumenna uunissa kunnes feta juustoa alkaa sulaa.
6. Voit annostella kermaviilin joko annoksen päälle tai tuoda pöytään vieraiden itse laitettavaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti