Siirry pääsisältöön

Kesäkurpitsa lasagne

Seison ruokakaupan hyllyn edessä ja pohdin. Pohdin vaikka ajatus ei aina ihan kulje heti ohjauksen jälkeen. Haluan antaa asiakkailleni mahdollisimman paljon informaatiota, jotta oppivat hyödyntämään oppimiaan asioita jokapäivässä elämässä.
Ylähyllyllä minua tuijottaa lasagnelevypaketti. Siinäpä idea!
Otan muutaman tuotteen lisää ostoskoriini ja kassan kautta kotiin työstämään..



Ainekset:

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä (flunssan karkoittamiseen)
1 kourallinen maapähkinöitä paloina
 pari kourallista maissia
1 keltainen paprika
 maun mukaan sinihomejuustoa
 emmentaljuustoa raasteena päälle
 mausteita esim chiliä, mustapippuria, valkopippuria
 hieman oliiviöljyä.
 lasagnelevyjä
1 pkt kermaa







                             Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit paloiksi.
2. Aseta ensimmäiset lasagnelevyt voidellulle uunivuoalle.
3. Lisää kaikkia aineksia (kermaa, sipuleita, kesäkurpitsaa, pähkinöitä, paprikaa, sinihomejuustoa ja   
    tietenkin lasagnelevyjä) päällekkäin, kunnes astia on täynnä,
4. Ripottele päälle Emmental juustoraastetta ja kypsennä lasagnea uunissa 25-30 minuuttia.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.