Siirry pääsisältöön

Kesäkurpitsa lasagne

Seison ruokakaupan hyllyn edessä ja pohdin. Pohdin vaikka ajatus ei aina ihan kulje heti ohjauksen jälkeen. Haluan antaa asiakkailleni mahdollisimman paljon informaatiota, jotta oppivat hyödyntämään oppimiaan asioita jokapäivässä elämässä.
Ylähyllyllä minua tuijottaa lasagnelevypaketti. Siinäpä idea!
Otan muutaman tuotteen lisää ostoskoriini ja kassan kautta kotiin työstämään..



Ainekset:

1 kesäkurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä (flunssan karkoittamiseen)
1 kourallinen maapähkinöitä paloina
 pari kourallista maissia
1 keltainen paprika
 maun mukaan sinihomejuustoa
 emmentaljuustoa raasteena päälle
 mausteita esim chiliä, mustapippuria, valkopippuria
 hieman oliiviöljyä.
 lasagnelevyjä
1 pkt kermaa







                             Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Leikkaa kesäkurpitsa ja sipulit paloiksi.
2. Aseta ensimmäiset lasagnelevyt voidellulle uunivuoalle.
3. Lisää kaikkia aineksia (kermaa, sipuleita, kesäkurpitsaa, pähkinöitä, paprikaa, sinihomejuustoa ja   
    tietenkin lasagnelevyjä) päällekkäin, kunnes astia on täynnä,
4. Ripottele päälle Emmental juustoraastetta ja kypsennä lasagnea uunissa 25-30 minuuttia.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla