Rahkamuropiirakka
150 g voita tai margariinia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
80 g mantelijauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
1 dl kuohukermaa
Täyte:
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 muna
1 1/2 dl aprikoosihilloa (muitakin voi käyttää)
1. Sulata rasva. Kaada kuivat aineet kulhoon ja lisää rasva joukkoon. Nosta 1/4 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita lopputaikinaan kananmuna ja kerma.
2. Levitä taikina leivinpaperille uunivuokaan (vuoan koko n. 24x28 cm)
3. Sekoita rahka, muna ja hillo. Levitä pohjan päälle. Murustele loput taikinasta päälle.
4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa.
Kommentit
Lähetä kommentti