Croisantteja voi täyttää vaikka minkälaisilla herkuilla.
Itse tein tällä kertaa aivan perusversion,mutta lisäsin valmiiseen croisanttiin juustoa sisälle.
Voit lisätä jo taikina vaiheessa eri kombinaatioita kuten juustoa ja oreganoa, soekria ja kanelia tai mikä sinun makuhermojasi milloinkin kutkuttaa.
Lämmitä uuni 200-220 asteeseen riippuen uunin tehokkuudesta.
Ainekset:
Yksi pss kuivahiivaa
1rkl öljyä (käytän usein oliiviöljyä)
Jauhoja ( en koskaan mittaa)
Maitoa tai vettä 4-5 dl (laita ensin vähemmän ja lisää)
Suolaa ripaus
1/2 rkl sokeria
2 kananmunaa
Voita
Ohje:
Sekoita kuivahiiva,jauhot,sokeri ja suola kulhossa.
Lisää öljy, sekoita hyvin.
Lisää maito tai vesi,sekoita hyvin
Lisää jauhoja ja kananmunat sekoita reilusti,jotta taikinasta tulee pehmeää ja se irtoaa kulhosta hyvin. (Voit lisätä jauhoja kananmunien jälkeen)
Anna taikinan levätä n. 15 minuuttia.
Kaulitse koko taikina ja leikkaa esim. juustohöylällä voitapaketista siivuja. Asettele ne koko matkalle (voi laittaa vähemmänkin) taikinan päälle. Taittele sitten taikina niin että voi jää taikinan sisään ja kaulitse uudelleen. Toista tämä operaatio 2-3 kertaa riippuen kuinka paljon voita haluat käyttää.
Kaulitse taikina nyt ympyrä muotoon ja leikkaa kolmion muotoisia paloja taikinasta. Rullaa kolmio croissanttin muotoon ja voila!
Croissantit pääsevät uuniin.
Riippuen croisanttien koosta paista niitä 10-15 minuuttia.
#croissant
Kommentit
Lähetä kommentti