Siirry pääsisältöön

Croissant




Croisantteja voi täyttää vaikka minkälaisilla herkuilla.
Itse tein tällä kertaa aivan perusversion,mutta lisäsin valmiiseen croisanttiin juustoa sisälle.

Voit lisätä jo taikina vaiheessa eri kombinaatioita kuten juustoa ja oreganoa, soekria ja kanelia tai mikä sinun makuhermojasi milloinkin kutkuttaa.

Lämmitä uuni 200-220 asteeseen riippuen uunin tehokkuudesta.


Ainekset:
Yksi pss kuivahiivaa
1rkl öljyä (käytän usein oliiviöljyä)
Jauhoja ( en koskaan mittaa)
Maitoa tai vettä 4-5 dl (laita ensin vähemmän ja lisää)
Suolaa ripaus
1/2 rkl sokeria
2 kananmunaa
Voita

Ohje:

Sekoita kuivahiiva,jauhot,sokeri ja suola kulhossa.
Lisää öljy, sekoita hyvin.
Lisää maito tai vesi,sekoita hyvin
Lisää jauhoja ja kananmunat sekoita reilusti,jotta taikinasta tulee pehmeää ja se irtoaa kulhosta hyvin. (Voit lisätä jauhoja kananmunien jälkeen)

Anna taikinan levätä n. 15 minuuttia.
Kaulitse koko taikina ja leikkaa esim. juustohöylällä voitapaketista siivuja. Asettele ne koko matkalle (voi laittaa vähemmänkin) taikinan päälle. Taittele sitten taikina niin että voi jää taikinan sisään ja kaulitse uudelleen. Toista tämä operaatio 2-3 kertaa riippuen kuinka paljon voita haluat käyttää.


Kaulitse taikina nyt ympyrä muotoon ja leikkaa kolmion muotoisia paloja taikinasta. Rullaa kolmio croissanttin muotoon ja voila!
Croissantit pääsevät uuniin.
Riippuen croisanttien koosta paista niitä 10-15 minuuttia.


              BON APPETIT




#croissant

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.