Kansainvälinen keittiö on aina kiehtonut minua.
Toinen toistaan kauniimmat pääruoat, hymyn huulille tuovat jälkiruoat, jokaisen ainesosan tuoksuttelu ruokaa tehdessä.
Tänään on vuorossa Lähi-idän ja Keski-aasian keittiöstä saapunut kebab, joka kypsennetään tikun ympärillä uunissa.
Ainekset:
2 rkl Sitruunan mehua
kasa korianteria (tuoretta)
1 tl mustapippuria
oman näköinen pala inkivääriä (tuoretta)
1-2 valkosipulia murskattuna
1/2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl Garam Masala maustetta
1/2 tl chilirouhetta
1 rkl ruokaöljyä
+
Jauhelihaa 500 g (Voit käyttää lammasta, nautaa tai sikaa. Muista kuitenkin, että sika on rasvaisempi).
Grillitikkuja
Pitkäjyväistä riisiä
Maustemäärät riippuvat kuinka voimakkaan makuista kebabeista haluat.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Paloittele inkivääri ja purista valkosipuli valkosipulipursottimen läpi.
Lisää kaikki mausteainekset tehosekoittimeen. Kun seos on tasaista aseta seos hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita sitten jauheliha ja mausteseos hyvin kulhossa.
Kastele kätesi- Kerää jauhelihaseosta pötköksi grillitikkujen ympärille.
Aseta tikut uuniin niin etteivät ne mene pötköjen kohdalta päällekkäin.
Riippuen uunin vahvuudesta paista n. 15-20 minuuttia, kunnes jauheliha on täysin kypsynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti