Siirry pääsisältöön

Kotitekoinen kebab annos

Kansainvälinen keittiö on aina kiehtonut minua. 
Toinen toistaan kauniimmat pääruoat, hymyn huulille tuovat jälkiruoat, jokaisen ainesosan tuoksuttelu ruokaa tehdessä. 
Tänään on vuorossa Lähi-idän ja Keski-aasian keittiöstä saapunut kebab, joka kypsennetään tikun ympärillä uunissa.




Ainekset:
2 rkl Sitruunan mehua
kasa korianteria (tuoretta)
1 tl  mustapippuria
oman näköinen pala inkivääriä (tuoretta)
1-2  valkosipulia murskattuna
1/2 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl Garam Masala maustetta
1/2 tl chilirouhetta
1 rkl ruokaöljyä
+
Jauhelihaa 500 g (Voit käyttää lammasta, nautaa tai sikaa. Muista kuitenkin, että sika on rasvaisempi).
Grillitikkuja
Pitkäjyväistä riisiä

Maustemäärät riippuvat kuinka voimakkaan makuista kebabeista haluat.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Paloittele inkivääri ja purista valkosipuli valkosipulipursottimen läpi.
Lisää kaikki mausteainekset tehosekoittimeen. Kun seos on tasaista aseta seos hetkeksi jääkaappiin.
Sekoita sitten jauheliha ja mausteseos hyvin kulhossa.
Kastele kätesi- Kerää jauhelihaseosta pötköksi grillitikkujen ympärille.

Aseta tikut uuniin niin etteivät ne mene pötköjen kohdalta päällekkäin.
Riippuen uunin vahvuudesta paista n. 15-20 minuuttia, kunnes jauheliha on täysin kypsynyt.

Voit tarjoilla tämän herkun esimerksi ihan tavallisen pitkäjyväisen riisin kera.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.