Siirry pääsisältöön

Kanaa bataatti-inkiväärimuusilla












Ainekset:

1 kpl bataattia
2 kpl  porkkanaa
1 pala tuoretta inkivääriä (noin 2 rkl)
2 valkosipulikynttä
400 g kanasuikaleita (naturel)
2 dl maitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1 tl oliiviöljyä
1 rkl murskattuja cashewpähkinöitä

1. Kuori ja paloittele bataatti ja keitä.
2. Kuori valkosipulit ja inkivääri ja leikkaa mahdollisismman pieniksi paloiksi
3. Kuori porkkanat ja leikaa niistä ohuita suiroja Vinkki! leikkaa suirot esim kuorimaveitsellä.
4. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen valkosipuli ja kanasuikaleet.
5. Kun bataatti on kypsynyt, kaada vesi pois, käytä perunansurvinta jotta saat soseutettua perunat. Lisää sitten inkivääri ja maito.
6.Lisää kanoihin cashewpähkinät ja anna kuumentua vielä alhaisella lämmöllä.
7. Voit lisätä suolan bataattiin ja pippuria porkkanoiden sekaan kera oliiviöljyn.







Kommentit

  1. Nimetön6/12/2015

    Tuo on varmasti hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. :) oli kyllä maukasta testaajankin mielestä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.