Siirry pääsisältöön

Pinaatti pastaa



Pinaattipastasta yli-inhimilliset voimat ihan niinkuin Kippari Kallella :) :)
Lapsuudesta jäänyt mieleen piirrettyhahmo, joka kannusti syömään pinaattia. Miksikäs ei. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja pinaattia voidaan käyttää monessa eri muodossa. Tässä ohje pastan tekoon, jossa pinaatti on pastanauhassa ja  kastikkeessa.

2 pkt  ( 250 g x 2 ) esim. Pastellan pinaatti tuorepastaa
1 sipuli
1 prk (250 g ) herkkusieniä 
2 tomaattia
2 tl musta pippuria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä pastaa varten
1 prk ruokakermaa
100 g tuorepinaattia
2 valkosipulikynttä

1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Paista herkkusienet ja sipulit pannulla.
3. Lisää ruokakerma ja sekoita alhaisella lämmöllä.
4. Leikkaa tomaatit ja lisää kastikkeeseen. Pippurin ja suolan voi laittaa tässä vaiheessa mukaan.
5. Kiehauta pasta ja lisää oliiviöljy.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää pinaatti revittynä joukkoon.

Vinkki!Voit tarjoilla pastan kanssa vaikka uunituoretta patonkia.








Kommentit

  1. Anonyymi6/25/2015

    Tulipa tuosta mieleeni, miten muualla asuttaessa kuulin muilta (ei oman perheen) lapsilla kommentteja: "Spinach, yah!", mutta ei ihmekään, kun kaupoissa oli myytävänä yleensä vain purkkipinaattia, joka näytti omituiselta mössöltä. Se oli siis sitä, jota Kippari-Kalle (Popeye) söi suoraan purkista. Ilmeisesti tarkoituksena oli innostaa lapsia syömään pinaattia... Amerikkalaisissa keittokirjoissa on kyllä ohjeita, joissa käytetään tuoretta pinaattia, mutta en ihmettele, jos tuo purkkipinaatti sai aikaan yleisen yök-reaktion.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. :) Tottahan on, että ehdottomasti tuore pinaatti on parempaa kuin pakastettu tai purkitettu pinaatti. Onneksi kaupoissa on aika hyvin tuoretta ettei tarvitse välttämättä suunnata pakastealtaan puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi6/25/2015

      Täällä saatavassa pakastepinaatissa on todella hyviäkin laatuja, mutta se purkkipinaatti oli melko kaameaa jo ulkonäöltään.

      Poista
    2. Juu olet oikeassa hyvistä laaduista myös pakasteversioissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla