Siirry pääsisältöön

Pinaatti pastaa



Pinaattipastasta yli-inhimilliset voimat ihan niinkuin Kippari Kallella :) :)
Lapsuudesta jäänyt mieleen piirrettyhahmo, joka kannusti syömään pinaattia. Miksikäs ei. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja pinaattia voidaan käyttää monessa eri muodossa. Tässä ohje pastan tekoon, jossa pinaatti on pastanauhassa ja  kastikkeessa.

2 pkt  ( 250 g x 2 ) esim. Pastellan pinaatti tuorepastaa
1 sipuli
1 prk (250 g ) herkkusieniä 
2 tomaattia
2 tl musta pippuria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä pastaa varten
1 prk ruokakermaa
100 g tuorepinaattia
2 valkosipulikynttä

1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Paista herkkusienet ja sipulit pannulla.
3. Lisää ruokakerma ja sekoita alhaisella lämmöllä.
4. Leikkaa tomaatit ja lisää kastikkeeseen. Pippurin ja suolan voi laittaa tässä vaiheessa mukaan.
5. Kiehauta pasta ja lisää oliiviöljy.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää pinaatti revittynä joukkoon.

Vinkki!Voit tarjoilla pastan kanssa vaikka uunituoretta patonkia.








Kommentit

  1. Nimetön6/25/2015

    Tulipa tuosta mieleeni, miten muualla asuttaessa kuulin muilta (ei oman perheen) lapsilla kommentteja: "Spinach, yah!", mutta ei ihmekään, kun kaupoissa oli myytävänä yleensä vain purkkipinaattia, joka näytti omituiselta mössöltä. Se oli siis sitä, jota Kippari-Kalle (Popeye) söi suoraan purkista. Ilmeisesti tarkoituksena oli innostaa lapsia syömään pinaattia... Amerikkalaisissa keittokirjoissa on kyllä ohjeita, joissa käytetään tuoretta pinaattia, mutta en ihmettele, jos tuo purkkipinaatti sai aikaan yleisen yök-reaktion.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. :) Tottahan on, että ehdottomasti tuore pinaatti on parempaa kuin pakastettu tai purkitettu pinaatti. Onneksi kaupoissa on aika hyvin tuoretta ettei tarvitse välttämättä suunnata pakastealtaan puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimetön6/25/2015

      Täällä saatavassa pakastepinaatissa on todella hyviäkin laatuja, mutta se purkkipinaatti oli melko kaameaa jo ulkonäöltään.

      Poista
    2. Juu olet oikeassa hyvistä laaduista myös pakasteversioissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.