Pinaattipastasta yli-inhimilliset voimat ihan niinkuin Kippari Kallella :) :)
Lapsuudesta jäänyt mieleen piirrettyhahmo, joka kannusti syömään pinaattia. Miksikäs ei. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja pinaattia voidaan käyttää monessa eri muodossa. Tässä ohje pastan tekoon, jossa pinaatti on pastanauhassa ja kastikkeessa.
2 pkt ( 250 g x 2 ) esim. Pastellan pinaatti tuorepastaa
1 sipuli
1 prk (250 g ) herkkusieniä
2 tomaattia
2 tl musta pippuria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä pastaa varten
1 prk ruokakermaa
100 g tuorepinaattia
2 valkosipulikynttä
1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Paista herkkusienet ja sipulit pannulla.
3. Lisää ruokakerma ja sekoita alhaisella lämmöllä.
4. Leikkaa tomaatit ja lisää kastikkeeseen. Pippurin ja suolan voi laittaa tässä vaiheessa mukaan.
5. Kiehauta pasta ja lisää oliiviöljy.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää pinaatti revittynä joukkoon.
Vinkki!Voit tarjoilla pastan kanssa vaikka uunituoretta patonkia.
Tulipa tuosta mieleeni, miten muualla asuttaessa kuulin muilta (ei oman perheen) lapsilla kommentteja: "Spinach, yah!", mutta ei ihmekään, kun kaupoissa oli myytävänä yleensä vain purkkipinaattia, joka näytti omituiselta mössöltä. Se oli siis sitä, jota Kippari-Kalle (Popeye) söi suoraan purkista. Ilmeisesti tarkoituksena oli innostaa lapsia syömään pinaattia... Amerikkalaisissa keittokirjoissa on kyllä ohjeita, joissa käytetään tuoretta pinaattia, mutta en ihmettele, jos tuo purkkipinaatti sai aikaan yleisen yök-reaktion.
VastaaPoistaKiitos kommentistasi. :) Tottahan on, että ehdottomasti tuore pinaatti on parempaa kuin pakastettu tai purkitettu pinaatti. Onneksi kaupoissa on aika hyvin tuoretta ettei tarvitse välttämättä suunnata pakastealtaan puolelle.
VastaaPoistaTäällä saatavassa pakastepinaatissa on todella hyviäkin laatuja, mutta se purkkipinaatti oli melko kaameaa jo ulkonäöltään.
PoistaJuu olet oikeassa hyvistä laaduista myös pakasteversioissa.
Poista