Siirry pääsisältöön

Pinaatti pastaa



Pinaattipastasta yli-inhimilliset voimat ihan niinkuin Kippari Kallella :) :)
Lapsuudesta jäänyt mieleen piirrettyhahmo, joka kannusti syömään pinaattia. Miksikäs ei. Ravintoarvot ovat kohdallaan ja pinaattia voidaan käyttää monessa eri muodossa. Tässä ohje pastan tekoon, jossa pinaatti on pastanauhassa ja  kastikkeessa.

2 pkt  ( 250 g x 2 ) esim. Pastellan pinaatti tuorepastaa
1 sipuli
1 prk (250 g ) herkkusieniä 
2 tomaattia
2 tl musta pippuria
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä pastaa varten
1 prk ruokakermaa
100 g tuorepinaattia
2 valkosipulikynttä

1. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa pieniksi paloiksi.
2. Paista herkkusienet ja sipulit pannulla.
3. Lisää ruokakerma ja sekoita alhaisella lämmöllä.
4. Leikkaa tomaatit ja lisää kastikkeeseen. Pippurin ja suolan voi laittaa tässä vaiheessa mukaan.
5. Kiehauta pasta ja lisää oliiviöljy.
6. Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää pinaatti revittynä joukkoon.

Vinkki!Voit tarjoilla pastan kanssa vaikka uunituoretta patonkia.








Kommentit

  1. Anonyymi6/25/2015

    Tulipa tuosta mieleeni, miten muualla asuttaessa kuulin muilta (ei oman perheen) lapsilla kommentteja: "Spinach, yah!", mutta ei ihmekään, kun kaupoissa oli myytävänä yleensä vain purkkipinaattia, joka näytti omituiselta mössöltä. Se oli siis sitä, jota Kippari-Kalle (Popeye) söi suoraan purkista. Ilmeisesti tarkoituksena oli innostaa lapsia syömään pinaattia... Amerikkalaisissa keittokirjoissa on kyllä ohjeita, joissa käytetään tuoretta pinaattia, mutta en ihmettele, jos tuo purkkipinaatti sai aikaan yleisen yök-reaktion.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi. :) Tottahan on, että ehdottomasti tuore pinaatti on parempaa kuin pakastettu tai purkitettu pinaatti. Onneksi kaupoissa on aika hyvin tuoretta ettei tarvitse välttämättä suunnata pakastealtaan puolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi6/25/2015

      Täällä saatavassa pakastepinaatissa on todella hyviäkin laatuja, mutta se purkkipinaatti oli melko kaameaa jo ulkonäöltään.

      Poista
    2. Juu olet oikeassa hyvistä laaduista myös pakasteversioissa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sweet Chili lihapullat

Ainekset:  400g jauhelihaa 2 valkosipulikynttä 1 kpl sipulia n. 2 dl sweet chilikastiketta 2 kananmunaa n. 2 dl korppujauhoja 1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi paloiksi.     Vinkki! Huuhtele käyttämäsi veitsi kuumassa vedessä, niin silmiä ei kirvele. 2.Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoissa.HUOM! Lisää niitä vähitellen niin osaat laittaa hyvän määrän 3. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen 4. Pyörittele seoksesta pieniä pullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. 5. Paista uunissa n.15 min ensin kääntele pullia hieman ja paista vielä  n.15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Lisukkeena kuvassa on peruna herkkusienipaistos. Ainekset: 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria Yksi peruna (jos teet yhdelle hengelle ) 2 dl herkkusieniä Siinä hyvin yksinkertainen ohje: 1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. 2. Avaa herkkusienipurkki ja kaada neste pois. lado ainekset päällekkäin uunivuokaan joka on oliviöljyllä ja korppuj...

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee...

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia. Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan. Ainekset: 2-3 dl pastaa 1 pkt fetajuustoa  oliiveja (kivettömät helpoimpia) oliiviöljyä 1tl mustapippuria 1tl oreganoa 1tl timjamia 1tl rosmariinia 2 valkosipulin kynttä 1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä. 2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy. 3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa. 4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina. 5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.