Siirry pääsisältöön

Vanilja mousse muffinssit






Valmiita muffinseja 10 kpl.

Ainekset:

2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia jauheena
1 dl maitoa
1 dl sulatettua margariinia tai voita
2 dl sokeria ( joko taloussokeria tai fariinisokeria (tulee erivärisiä muffinseja).
 1 pussi Dr. Oetkerin vaniljamoussea.
2dl kuohukermaa 
2,5 dl maitoa (moussea varten)
n. 20 g suklaakarkkeja 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ( jauhot, leivinjauhe ja kaneli).
3. Lisää pikkuhiljaa jauhoseosta vuoronperään maidon ja voin kanssa.
4. Sekoita hyvin.
Vinkki! Voit myös laittaa muita kuivia mausteita oman maun mukaan esim.kardemummaa tai inkivääriä.

5.Kaada taikina tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa (muffinsivuoka).
Paista uunin keskitasossa n. 15 min. Tarkista kypsyys hammastikulla.

Suosittelen käyttämään muffinssivuokaa ja vasta paiston jälkeen siirtämään paperisiin vuokiin. Näin muffinsit eivät jää reunoihin kiinni.
Jätä muffinsit jäähtymään ja tee vaniljamousse.
Moussen voi ilman muuta tehdä myös ihan alusta lähtien tässä vain pikaversio:

Pussin kyljessä on selkeä ohje. Tehosekoittimella hurautetaan mousse ja maito sekaisin. Lisätään vaahdotettu kuohukerma joukoon ja valmis!

Kun muffinssit ovat jäähtyneet siirrä ne paperivuokiin. Tee kolo keskelle ja pursota mousseseosta siihen. Lisää päälle pieni suklaamakeinen jos haluat.
Siirrä herkut jääkaappiin. Anna moussen hyytyä hieman.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sweet Chili lihapullat

Ainekset:  400g jauhelihaa 2 valkosipulikynttä 1 kpl sipulia n. 2 dl sweet chilikastiketta 2 kananmunaa n. 2 dl korppujauhoja 1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi paloiksi.     Vinkki! Huuhtele käyttämäsi veitsi kuumassa vedessä, niin silmiä ei kirvele. 2.Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoissa.HUOM! Lisää niitä vähitellen niin osaat laittaa hyvän määrän 3. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen 4. Pyörittele seoksesta pieniä pullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. 5. Paista uunissa n.15 min ensin kääntele pullia hieman ja paista vielä  n.15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Lisukkeena kuvassa on peruna herkkusienipaistos. Ainekset: 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria Yksi peruna (jos teet yhdelle hengelle ) 2 dl herkkusieniä Siinä hyvin yksinkertainen ohje: 1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. 2. Avaa herkkusienipurkki ja kaada neste pois. lado ainekset päällekkäin uunivuokaan joka on oliviöljyllä ja korppuj...

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee...

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia. Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan. Ainekset: 2-3 dl pastaa 1 pkt fetajuustoa  oliiveja (kivettömät helpoimpia) oliiviöljyä 1tl mustapippuria 1tl oreganoa 1tl timjamia 1tl rosmariinia 2 valkosipulin kynttä 1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä. 2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy. 3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa. 4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina. 5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.