Siirry pääsisältöön

Vanilja mousse muffinssit






Valmiita muffinseja 10 kpl.

Ainekset:

2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia jauheena
1 dl maitoa
1 dl sulatettua margariinia tai voita
2 dl sokeria ( joko taloussokeria tai fariinisokeria (tulee erivärisiä muffinseja).
 1 pussi Dr. Oetkerin vaniljamoussea.
2dl kuohukermaa 
2,5 dl maitoa (moussea varten)
n. 20 g suklaakarkkeja 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
1. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ( jauhot, leivinjauhe ja kaneli).
3. Lisää pikkuhiljaa jauhoseosta vuoronperään maidon ja voin kanssa.
4. Sekoita hyvin.
Vinkki! Voit myös laittaa muita kuivia mausteita oman maun mukaan esim.kardemummaa tai inkivääriä.

5.Kaada taikina tasaisesti noin puoleen väliin vuokaa (muffinsivuoka).
Paista uunin keskitasossa n. 15 min. Tarkista kypsyys hammastikulla.

Suosittelen käyttämään muffinssivuokaa ja vasta paiston jälkeen siirtämään paperisiin vuokiin. Näin muffinsit eivät jää reunoihin kiinni.
Jätä muffinsit jäähtymään ja tee vaniljamousse.
Moussen voi ilman muuta tehdä myös ihan alusta lähtien tässä vain pikaversio:

Pussin kyljessä on selkeä ohje. Tehosekoittimella hurautetaan mousse ja maito sekaisin. Lisätään vaahdotettu kuohukerma joukoon ja valmis!

Kun muffinssit ovat jäähtyneet siirrä ne paperivuokiin. Tee kolo keskelle ja pursota mousseseosta siihen. Lisää päälle pieni suklaamakeinen jos haluat.
Siirrä herkut jääkaappiin. Anna moussen hyytyä hieman.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla