Hyvä terveys sivuilla oli hienosti kiteytetty magnesiumin saanti.
Magnesiumia on pieniä määriä lähes kaikissa elintarvikkeissa.
Eniten sitä on leseissä, jyvissä, pavuissa ja pähkinöissä mutta käytännössä hyviä lähteitä ovat täysjyvävilja, tummanvihreät kasvikset, kuoriperunat, hedelmät, marjat, maitovalmisteet ja liha.
Magnesiumia häviää liukenemalla kasvisten keitinveteen tai lähtee perunasta kun sen kuorii. Juomista magnesiumia saa eritoten mineraalivedestä ja kahvista.
Tuo kahvi oli itselleni positiivinen yllätys.
Vitamiinit kaiken kaikkiaan kuten tiedämme vaikuttavat kehon toimintaan ja hyvinvointiin. Itse huomaa, kun syö paljon kasviksia jne. niin niitä tekee myös mieli enemmän.Jos taas on hetki jolloin mussuttaakin vähemmän terveellistä ruokaa vaikka irtokarkkeja niin niitä tekee vain lisää mieli.
Syksyn saavuttua perinteiset flunssat lähtevät kiertämään. Ennalta ehkäisyä voi harjoittaa koko ajan vitaamien saannin kanssa jolloin koko flunssa voi mennä ohitse etkä joudukkaan makaamaan surkeana peittojen alla juoden inkiväärijuomaa.:)
Kommentit
Lähetä kommentti