Käydessäni maustekaappiani läpi laskien montako uutta maustepurkkia ryntään hakemaan Hulluilta päiviltä mietiskelin mitä kaikkea voikaan jauhelihasta tehdä ettei aina ruokalistalla olisi perus Bolognese tai vastaava. Jauhelihapiirakasta sain mukavaa vaihtelua lämpimän ruoan tekoon.
Helppo tehdä ja riittää useammaksi päiväksi.
Käytä pohjana 1 pkt piirakkataikinaa.
Voita ja korppujauhoja piirakkavuokaa varten.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
400g tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika seosta
40 g sinihomejuustoa
2 kynttä valkosipulia
1 tl mustapippuria
1 tl cayenne pippuria
1. Ota piirakkataikina pakastimesta sulamaan levyt erillään. Kun levyt ovat sulaneet kaulitse ja levitä taikina voilla ja korppujauhoilla voideltuun piirakkavuokaan.
2. Paista jauheliha, lisää paiston loppuvaiheessa leikattu sipuli ja valkosipuli.
3. Lisää vähitellen tomaattimurska ja mausteet.
4. Lopuksi heittele sekaan herne, maissi, paprika seos.
5. Levitä koko seos tasaisesti piirakkapohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Vinkki! Voit ottaa taikina erilleen pienet palat ja tehdä niistä piparkakku muotilla sydämenmuotoisia kuvioita.
Helppo tehdä ja riittää useammaksi päiväksi.
Käytä pohjana 1 pkt piirakkataikinaa.
Voita ja korppujauhoja piirakkavuokaa varten.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
400g tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika seosta
40 g sinihomejuustoa
2 kynttä valkosipulia
1 tl mustapippuria
1 tl cayenne pippuria
1. Ota piirakkataikina pakastimesta sulamaan levyt erillään. Kun levyt ovat sulaneet kaulitse ja levitä taikina voilla ja korppujauhoilla voideltuun piirakkavuokaan.
2. Paista jauheliha, lisää paiston loppuvaiheessa leikattu sipuli ja valkosipuli.
3. Lisää vähitellen tomaattimurska ja mausteet.
4. Lopuksi heittele sekaan herne, maissi, paprika seos.
5. Levitä koko seos tasaisesti piirakkapohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Vinkki! Voit ottaa taikina erilleen pienet palat ja tehdä niistä piparkakku muotilla sydämenmuotoisia kuvioita.
Kommentit
Lähetä kommentti