Ystävä kylässä aika syödä pihviä :)
Bataattiperunoiden makeus yhdistettynä suolaiseen pekoniin ja maistuvaan naudanlihaan taitaa olla aika voittaja yhdistelmä.
Ainekset:
1 bataatti
4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 pkt pekonia
2 naudanlihafilettä
oliiviöljyä
yrttimausteita esim oreganoa ja basilikaa
1.Tee lihaan marinadi:Leikkaa tai purista puristimella valkosipulit pieniksi paloiksi ja heitä kulhoon. Lisää oliiviöljyä ja muut vihreät mausteet. Vinkki!mm. tuore basilika antaa ihan erilaisen maun kuin kuivattu. Leikkaa punasipuli joukkoon.
Aseta molemmat fileet kulhoon ja pyörittele niitä seoksessa.
Anna maustua kannen tai kelmun alla n. 30 min.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatit paloiksi ja asettele pellille.Paista n. 30min tarkkaile kypsymistä.
3.Kuumenna paistinpannu. Ota lihat marinadista ja kääri 2 pekonisiivua yhden lihapalan ympärille.
4. Paista lihoja muutama minuutti molemmin puoli ja aseta sen jälkeen uuniin bataattipellin alle. Tarkkaile kypsymistä.
Tämän kanssa sopii oikein mainiosti herukkainen punaviini :)
Raiaks salaatti kruunaa aterian mutta ei tee ateriasta liian raskasta.
Kommentit
Lähetä kommentti