Siirry pääsisältöön

naudanlihaa pekonilla ja bataattiperunoilla


Ystävä kylässä aika syödä pihviä :)
Bataattiperunoiden makeus yhdistettynä suolaiseen pekoniin ja maistuvaan naudanlihaan taitaa olla aika voittaja yhdistelmä.

Ainekset:
1 bataatti
4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 pkt pekonia
2 naudanlihafilettä
oliiviöljyä
yrttimausteita esim oreganoa ja basilikaa

1.Tee lihaan marinadi:Leikkaa tai purista puristimella valkosipulit pieniksi paloiksi ja heitä kulhoon. Lisää oliiviöljyä ja muut vihreät mausteet. Vinkki!mm. tuore basilika antaa ihan erilaisen maun kuin kuivattu. Leikkaa punasipuli joukkoon.
Aseta molemmat fileet kulhoon ja pyörittele niitä seoksessa.
Anna maustua  kannen tai kelmun alla n. 30 min.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatit paloiksi ja asettele pellille.Paista n. 30min tarkkaile kypsymistä.
3.Kuumenna paistinpannu. Ota lihat marinadista ja kääri 2 pekonisiivua yhden lihapalan ympärille.
4. Paista lihoja muutama minuutti molemmin puoli ja aseta sen jälkeen uuniin bataattipellin  alle. Tarkkaile kypsymistä.

Tämän kanssa sopii oikein mainiosti herukkainen punaviini :)
Raiaks salaatti kruunaa aterian mutta ei tee ateriasta liian raskasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.