Siirry pääsisältöön

naudanlihaa pekonilla ja bataattiperunoilla


Ystävä kylässä aika syödä pihviä :)
Bataattiperunoiden makeus yhdistettynä suolaiseen pekoniin ja maistuvaan naudanlihaan taitaa olla aika voittaja yhdistelmä.

Ainekset:
1 bataatti
4 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
1 pkt pekonia
2 naudanlihafilettä
oliiviöljyä
yrttimausteita esim oreganoa ja basilikaa

1.Tee lihaan marinadi:Leikkaa tai purista puristimella valkosipulit pieniksi paloiksi ja heitä kulhoon. Lisää oliiviöljyä ja muut vihreät mausteet. Vinkki!mm. tuore basilika antaa ihan erilaisen maun kuin kuivattu. Leikkaa punasipuli joukkoon.
Aseta molemmat fileet kulhoon ja pyörittele niitä seoksessa.
Anna maustua  kannen tai kelmun alla n. 30 min.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa bataatit paloiksi ja asettele pellille.Paista n. 30min tarkkaile kypsymistä.
3.Kuumenna paistinpannu. Ota lihat marinadista ja kääri 2 pekonisiivua yhden lihapalan ympärille.
4. Paista lihoja muutama minuutti molemmin puoli ja aseta sen jälkeen uuniin bataattipellin  alle. Tarkkaile kypsymistä.

Tämän kanssa sopii oikein mainiosti herukkainen punaviini :)
Raiaks salaatti kruunaa aterian mutta ei tee ateriasta liian raskasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sweet Chili lihapullat

Ainekset:  400g jauhelihaa 2 valkosipulikynttä 1 kpl sipulia n. 2 dl sweet chilikastiketta 2 kananmunaa n. 2 dl korppujauhoja 1. Leikkaa sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieniksi paloiksi.     Vinkki! Huuhtele käyttämäsi veitsi kuumassa vedessä, niin silmiä ei kirvele. 2.Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhoissa.HUOM! Lisää niitä vähitellen niin osaat laittaa hyvän määrän 3. Kuumenna uuni 200-225 asteeseen 4. Pyörittele seoksesta pieniä pullia ja aseta ne leivinpaperille pellille. 5. Paista uunissa n.15 min ensin kääntele pullia hieman ja paista vielä  n.15 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita. Lisukkeena kuvassa on peruna herkkusienipaistos. Ainekset: 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria Yksi peruna (jos teet yhdelle hengelle ) 2 dl herkkusieniä Siinä hyvin yksinkertainen ohje: 1. Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. 2. Avaa herkkusienipurkki ja kaada neste pois. lado ainekset päällekkäin uunivuokaan joka on oliviöljyllä ja korppuj...

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee...

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia. Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan. Ainekset: 2-3 dl pastaa 1 pkt fetajuustoa  oliiveja (kivettömät helpoimpia) oliiviöljyä 1tl mustapippuria 1tl oreganoa 1tl timjamia 1tl rosmariinia 2 valkosipulin kynttä 1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä. 2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy. 3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa. 4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina. 5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.