Siirry pääsisältöön

Omenarahkapiirakka



 Omenaiset ihanaiset kuuluvat syksyyn eikö vain? Omenoista voidaan tehdä vaikka mitä. Omenasose on oiva lisä vaikka viikonloppulättyihin. Tai vaikka omenalohkoja uunissa nopea ja helppo herkku. Jos taas on rahkan ystävä ja rakastaa piirakoita niinkuin minä tässä siihen maistuva, mutta ei liian makea jälkiruoka omenarahkapiirakka. Ohje on 8-10 ruokailijalle.


Ainekset:

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
60-75g voita
1/2 dl sokeria

Täytteeseen:
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl limemehua (voi lisätä määrää)
1 tl vaniilisokeria
1/2 dl sokeria (makeutta halutessaan voi lisätä sokeria )

Pinnalle :
kanelia ja sokeria
2 omenaa

Kuumenna uuni 22 5 asteeseen.

1.Valmista pohja. Vaahdota sokeri ja voi.
  Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
  Vehnäjauhot ja leivinjauhe lisätään lopuksi.

2. Levitä taikina tasaisesti voideltuun  
    piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita kaikki täytteen ainesosat keskenään
 ja kaada piirakkavuokaan.
4. Kuori ja ja lohko omenat (poista myös
    siemenkohdat keskeltä vaikka    
    omenaleikkurilla).
5. Asettele lohkot riveihin täytteen päälle
 ja ripottele kaneli ja sokeri niiden päälle.

           Paista uunissa n. 25 minuuttia.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.