Omenaiset ihanaiset kuuluvat syksyyn eikö vain? Omenoista voidaan tehdä vaikka mitä. Omenasose on oiva lisä vaikka viikonloppulättyihin. Tai vaikka omenalohkoja uunissa nopea ja helppo herkku. Jos taas on rahkan ystävä ja rakastaa piirakoita niinkuin minä tässä siihen maistuva, mutta ei liian makea jälkiruoka omenarahkapiirakka. Ohje on 8-10 ruokailijalle.
Ainekset:
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
60-75g voita
1/2 dl sokeria
Täytteeseen:
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl limemehua (voi lisätä määrää)
1 tl vaniilisokeria
1/2 dl sokeria (makeutta halutessaan voi lisätä sokeria )
Pinnalle :
kanelia ja sokeria
2 omenaa
Kuumenna uuni 22 5 asteeseen.
1.Valmista pohja. Vaahdota sokeri ja voi.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita hyvin.
Vehnäjauhot ja leivinjauhe lisätään lopuksi.
2. Levitä taikina tasaisesti voideltuun
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita kaikki täytteen ainesosat keskenään
ja kaada piirakkavuokaan.
4. Kuori ja ja lohko omenat (poista myös
siemenkohdat keskeltä vaikka
omenaleikkurilla).
5. Asettele lohkot riveihin täytteen päälle
ja ripottele kaneli ja sokeri niiden päälle.
Paista uunissa n. 25 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti