Siirry pääsisältöön

Kesäkurpitsakeitto

Sunnuntai. Onko se todella viikon paras päivä? Minusta vaikka kuullostaa ehkä kornilta jokainen viikonpäivä voi olla se paras päivä. Kaikki asiat vaikuttavat minkälainen päivästä tulee. Auringonpaiste ehdottomasti avustaa siinä. Ajankäyttö aamusta lähtien vaikuttaa myös. Juokseeko kieli vyön alla heti aamusta vai onko ottanut huomioon aamunkahvin nauttimisajan? aamulla tein itselleni tomaattiteeleipää ja pannullisen kahvia. Heti aamu alkaa mukavammin. En nyt tarkoita, että joka aamu täytyy leipoa jotain, mutta jos on vapaata reilusti aamulla ja ei minkäänlaista aikataulua miksei leipoisi jotain maukasta.
Vietin eilen illalla aikaa ystävän kanssa ja tunnetusti aina haluan laittaa jotain ruokaa. Stockmannin herkussa oli sopivasti kesäkurpitsaa tarjouksessa. Siitä valmistuikin tämä alkukeitto.

Ainekset:
1 kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 prk paksu/kevyt ruokakermaa
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä jauheena
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
1 kpl yksikyntistä valkosipulia
ripaus chiliä
auringonkukkaöljyä tai muuta perusöljyä

1. Kaada hieman öljyä kattilan pohjalle. Lisää mustapippuri ja suola.
2. Paloittele sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne mausteiden joukkoon.
3. Anna aineksien hetken muhia. Paloittele tällä välin kesäkurpitsa.
4. Lisää kerma ja kesäkurpitsat kattilaan ja anna kerman imeytyä kesäkurpitsapaloihin rauhassa. Muista laskea lämpötilaa ettei kerma kärähdä.

Keiton päälle voi ripotella chilirouhetta.
Laitathan ihan vähän ettei chilin maku tule esiin liian vahvasti. :)



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.