Sunnuntai. Onko se todella viikon paras päivä? Minusta vaikka kuullostaa ehkä kornilta jokainen viikonpäivä voi olla se paras päivä. Kaikki asiat vaikuttavat minkälainen päivästä tulee. Auringonpaiste ehdottomasti avustaa siinä. Ajankäyttö aamusta lähtien vaikuttaa myös. Juokseeko kieli vyön alla heti aamusta vai onko ottanut huomioon aamunkahvin nauttimisajan? aamulla tein itselleni tomaattiteeleipää ja pannullisen kahvia. Heti aamu alkaa mukavammin. En nyt tarkoita, että joka aamu täytyy leipoa jotain, mutta jos on vapaata reilusti aamulla ja ei minkäänlaista aikataulua miksei leipoisi jotain maukasta.
Vietin eilen illalla aikaa ystävän kanssa ja tunnetusti aina haluan laittaa jotain ruokaa. Stockmannin herkussa oli sopivasti kesäkurpitsaa tarjouksessa. Siitä valmistuikin tämä alkukeitto.
Ainekset:
1 kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 prk paksu/kevyt ruokakermaa
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä jauheena
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
1 kpl yksikyntistä valkosipulia
ripaus chiliä
auringonkukkaöljyä tai muuta perusöljyä
1. Kaada hieman öljyä kattilan pohjalle. Lisää mustapippuri ja suola.
2. Paloittele sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne mausteiden joukkoon.
3. Anna aineksien hetken muhia. Paloittele tällä välin kesäkurpitsa.
4. Lisää kerma ja kesäkurpitsat kattilaan ja anna kerman imeytyä kesäkurpitsapaloihin rauhassa. Muista laskea lämpötilaa ettei kerma kärähdä.
Keiton päälle voi ripotella chilirouhetta.
Laitathan ihan vähän ettei chilin maku tule esiin liian vahvasti. :)
Vietin eilen illalla aikaa ystävän kanssa ja tunnetusti aina haluan laittaa jotain ruokaa. Stockmannin herkussa oli sopivasti kesäkurpitsaa tarjouksessa. Siitä valmistuikin tämä alkukeitto.
Ainekset:
1 kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 prk paksu/kevyt ruokakermaa
1 tl mustapippuria
1 tl inkivääriä jauheena
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 sipuli
1 kpl yksikyntistä valkosipulia
ripaus chiliä
auringonkukkaöljyä tai muuta perusöljyä
1. Kaada hieman öljyä kattilan pohjalle. Lisää mustapippuri ja suola.
2. Paloittele sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne mausteiden joukkoon.
3. Anna aineksien hetken muhia. Paloittele tällä välin kesäkurpitsa.
4. Lisää kerma ja kesäkurpitsat kattilaan ja anna kerman imeytyä kesäkurpitsapaloihin rauhassa. Muista laskea lämpötilaa ettei kerma kärähdä.
Keiton päälle voi ripotella chilirouhetta.
Laitathan ihan vähän ettei chilin maku tule esiin liian vahvasti. :)
Kommentit
Lähetä kommentti