Aloita aamusi croissanteilla. Mikään ei ole niin ihana tuoksu kuin tuoreen kahvin ja croisantin yhdistelmä.
Voit valmistaa croissantit myös edellisenä iltana ja lämmittää ne aamutuimaan, jos aamulla leipominen ei maistu.
Aamiaiseen ja brunssiin sopivat croissantit voit myös täyttää vaikka tomaatilla ja kurkulla.
Ainekset:
25 g tuore hiivaa
2,5 - 3dl maitoa
1/2 tl suolaa
5-7 dl jauhoja (voi lisäillä vähitellen)
n. 75g voita
1 kananmuna
Yrttejä mausteena
Lämmitä uuni 225 c.
(sisälle voi laittaa esim kinkkua, juustoa, sipulia tai yrttimausteita)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola ja mikrossa sulatettu voi.
3. Sekoittele vähitellen joukkoon jauhot.
4. Kunnolllisen sekoittelun jälkeen levitä taikina pöydälle ja kaulitse levyksi.
5. Leikkaa takinasta kolmioita, lisää haluamallasi täyte ja rullaa leveämmästä päästä kapeampaan.
6. Anna croisanttien kohota pellillä vielä n. 30 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista tämän jälkeen 10 minuuttia.
Voit valmistaa croissantit myös edellisenä iltana ja lämmittää ne aamutuimaan, jos aamulla leipominen ei maistu.
Aamiaiseen ja brunssiin sopivat croissantit voit myös täyttää vaikka tomaatilla ja kurkulla.
Ainekset:
25 g tuore hiivaa
2,5 - 3dl maitoa
1/2 tl suolaa
5-7 dl jauhoja (voi lisäillä vähitellen)
n. 75g voita
1 kananmuna
Yrttejä mausteena
Lämmitä uuni 225 c.
(sisälle voi laittaa esim kinkkua, juustoa, sipulia tai yrttimausteita)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää suola ja mikrossa sulatettu voi.
3. Sekoittele vähitellen joukkoon jauhot.
4. Kunnolllisen sekoittelun jälkeen levitä taikina pöydälle ja kaulitse levyksi.
5. Leikkaa takinasta kolmioita, lisää haluamallasi täyte ja rullaa leveämmästä päästä kapeampaan.
6. Anna croisanttien kohota pellillä vielä n. 30 minuuttia, voitele kananmunalla ja paista tämän jälkeen 10 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti