Siirry pääsisältöön

Kananpojan paistia herkkusienikastikkeella

Rakastan Stockmannin herkkua. Siellä on aina jotain mielenkiintoista tarjouksessa ja vihannes osastolla voisin täyttää koko korini.
Tänään siellä käydessäni ihmisillä oli selkeästi jo kevättä rinnassa. Huumorinkukka kukki useammassakin tilanteessa.
Herkkusienet ovat yksi mieliruoka-aineeni. Niistä inspiroituneena tein kanalleni kastikkeen.


Ainekset:
2-4 palaa kananpojan paistia
1 sipuli
1 valkosipuli
1 prk ruokakermaa
oliiviöljyä (itse käytän Zetan oliiviöljyä)
1 tl paprikamaustetta
1 tl mustapippuri
1 tl valkopippuria
1 tl cayennepippuria
1 tl kurkumaa (varo pöydän pintoja kurkuma tahrii helposti ja voi olla vaikea saada pois).
2-4 dl basmatiriisiä
2-3 isoa herkkusientä
2 tomaattia

Paloittele sipuli /valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä.
Lisää joukkoon mausteet ja paloitellut herkkusienet.
Laita tässä vaiheessa riisikattila levylle.
Kun vesi kiehuu ja olet lisännyt riisin lisää kerma kastikekattilaan.
Kuumenna tässä vaiheessa paistinpannu ja lisää ripaus öljyä pannuun.
Paista kananpojat tasaisesti. Tarkista kastikkeesi maku ja riisin kypsyminen.

Asettele lautaselle haluamallasi tavalla ja nautiskele.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla