Siirry pääsisältöön

Parmesanpekonikastike perunoilla

Syksy on alkanut Suomessa ja sitä myöten viikko-ohjaukseni. En ole siis päässyt kunnolla ruokablogini ääreen saatikka sitten kuvaamaan ruokiani. Ne on syöty niin vauhdilla, että tyhjän lautasen kuva ei välttämättä ole kauhean edustava. Hyvinvointimatkat ovat suositttuja, kuten myös Pilatesmatkani. Lupaan kuitenkin kirjoitella tänne useammin :)

Tässä kuitenkin syksyyn sopiva ruoka.
Voit tehdä annoksesta pienemmän tai isomman.
Tässä ohjeessa 1-2 ruokailijalle ainekset.



Ainekset:
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 pientä perunaa
1 prk ruokakermaa
parmesan raastetta maun mukaan
mausteet:
chiliä, cayennepippuria, inkivääriä, rosmariinia ja paprikaa.

1. Riippuen perunoista voit kuoria ja pilkkoa ne tai jättää kuorimatta ja keitä runsaassa vedessä.
2. Sen aikana tee kastike. Kuori ja paloittele molemmat sipulit ja heitä kuivalle pannulle.
3. Lisää joukkoon paloiteltu pekoni. Sen rasva riittää myös sipuleille. 
    (Eivät tällä tavalla pala pannulla).
4. Heitä sekaan mausteet ja lopuksi kerma. Anna hautua alhaisella lämmöllä. 
5. Ihan lopuksi lisää parmesan raaste kastikkeeseen.
6. Asettele sadepäivän annoksesi lautaselle ja viereen raikasta vettä. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla