Siirry pääsisältöön

Parmesanpekonikastike perunoilla

Syksy on alkanut Suomessa ja sitä myöten viikko-ohjaukseni. En ole siis päässyt kunnolla ruokablogini ääreen saatikka sitten kuvaamaan ruokiani. Ne on syöty niin vauhdilla, että tyhjän lautasen kuva ei välttämättä ole kauhean edustava. Hyvinvointimatkat ovat suositttuja, kuten myös Pilatesmatkani. Lupaan kuitenkin kirjoitella tänne useammin :)

Tässä kuitenkin syksyyn sopiva ruoka.
Voit tehdä annoksesta pienemmän tai isomman.
Tässä ohjeessa 1-2 ruokailijalle ainekset.



Ainekset:
1 pkt pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 pientä perunaa
1 prk ruokakermaa
parmesan raastetta maun mukaan
mausteet:
chiliä, cayennepippuria, inkivääriä, rosmariinia ja paprikaa.

1. Riippuen perunoista voit kuoria ja pilkkoa ne tai jättää kuorimatta ja keitä runsaassa vedessä.
2. Sen aikana tee kastike. Kuori ja paloittele molemmat sipulit ja heitä kuivalle pannulle.
3. Lisää joukkoon paloiteltu pekoni. Sen rasva riittää myös sipuleille. 
    (Eivät tällä tavalla pala pannulla).
4. Heitä sekaan mausteet ja lopuksi kerma. Anna hautua alhaisella lämmöllä. 
5. Ihan lopuksi lisää parmesan raaste kastikkeeseen.
6. Asettele sadepäivän annoksesi lautaselle ja viereen raikasta vettä. 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.