Siirry pääsisältöön

HALLOUMI KANAA

RAKASTAN juustoja.
On se sitten voimakashajuista homejuustoa tai vaikka suolaista halloumijuustoa.
Tähän illalliseen kuuluu juurikin tuo ihana halloumijuusto.




                                                AINEKSET:
Kaksi rintafilettä
1 paketti halloumijuustoa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli

Erilaisia kasviksia (porkkanaa, hernettä, maissia, parsakaalia) määrä riippuu ruokahalusta

Chili tomaatikastike
oliiviöljyä
tomaatti purettä tai passataa
chilrouhetta
valkopippuria
yrttimausteita oreganoa, meiramia, timjamia.









                                                           OHJE

                                        Lämmitä uuni 200 asteiseksi.



1. Leikkaa rintafileet keskeltä melkein kahtia ja ripottele hieman suolaa kanojen pinnalle.
2. Paista kanat oliivöljyssä n. 30 sekuntia per puoli.
3. Jätä kanat jäähtymään.

4. Kuori ja leikkaa kasvikset ja aseta ne uunipannuun, jossa on oliiviöljyä.
    Riippuen kasviksista paistoaika 20-30 minuuttia.

5. Paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita puolet kanojen sisään ja puolet kattilaan,
    jossa on oliiviöljyä.
6. Paista hiljalleen sipuleita.
7. Lisää tomaattipassata tai pure.
8. Lisää mausteet ja anna kypsyä.

9. Leikkaa halloumijuusto ohuiksi siivuiksi ja lisää niitä kanan sisään niin paljon kuin saat mahtumaan.

10. Aseta kanat folion päälle uunivukokaan ja nosta folion reinat osittain kanan päälle.
      Näin kanan rasvat eivät valu pitkin uunipannua ja kosteus säilyy paremmin.
11. Juuri ennen tarjoilua paista loput halloumijuustosiivut oliiviöljyssä kullanruskeaksi.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kanaburrito

Burritoja!!!!! YUM!!! Vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein.
                              Tulisuuden voi hyvin päättää itse.


Ainekset

400 g kanansuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulin kynsiä
1 tl Kurkumaa
1 tl mustapippuria
tacomaustetta jos haluat
4kpl tortilla levyjä (2 per henkilö)
1 prk tomaattimurskaa
1 pss herne maissi paprika sekoitusta

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1. Kuori, paloittele ja paista sipulit.
2. Lisää kananpalat ja mausteet sipuleiden sekaan.
3. Aseta tortillalevyt uunipellille vierekkäin.
4. Jaa kanaseos kaikille levyille yhteen reunaan.
5. Kaada kanan päälle herne, maissi, paprika sekoitusta.
6. Lisää vielä tomaattimurska ja kääri burritot rullalle.
7. Paista burritoja uunissa n.10 minuuttia kunnes pinta alkaa ruskistua.

Vinkki! Voit lisätä myös juustoraastetta burritojen päälle ennen uunin laittoa.




Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike
1 prk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
4 kirsikkatomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
(lime mehua)
mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini.

lihapullat
400 g jauhelihaa
2 kananmunaa
korppujauhoja
mustapippuria

1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu.
2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä.
2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa.
3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä.

4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään.
5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.
    Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on.
6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos
    makutestin jälkeen tuntuu siltä.
7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat.

8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia lihapullia.
9. Asettele pullat leivinpape…

Kreikkalainen pasta

Palattuani Kreikasta Pilatesmatkaltani ruokakaappini ovat olleet pullollaan kreikkalaisvaikutteisia ruokia.
Tässä ohjeeni Oliivi feta pastaan.

Ainekset:
2-3 dl pastaa
1 pkt fetajuustoa 
oliiveja (kivettömät helpoimpia)
oliiviöljyä
1tl mustapippuria
1tl oreganoa
1tl timjamia
1tl rosmariinia
2 valkosipulin kynttä

1. Kiehauta pasta runsaassa vedessä.
2. Kaada vesi pois pasta kattilasta ja lisää oliiviöljy.
3. Paloittele fetajuusto ja halutessasi voit myös paloitella oliivit. Heitä kattilaan pastan kanssa.
4. Sekoita hyvin ja lisää kaikki mausteet ja valkosipuli pieninä paloina.
5. Anna maustua vielä muutama minuutti ilman lämpöä kannen alla.