Siirry pääsisältöön

HALLOUMI KANAA

RAKASTAN juustoja.
On se sitten voimakashajuista homejuustoa tai vaikka suolaista halloumijuustoa.
Tähän illalliseen kuuluu juurikin tuo ihana halloumijuusto.




                                                AINEKSET:
Kaksi rintafilettä
1 paketti halloumijuustoa
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli

Erilaisia kasviksia (porkkanaa, hernettä, maissia, parsakaalia) määrä riippuu ruokahalusta

Chili tomaatikastike
oliiviöljyä
tomaatti purettä tai passataa
chilrouhetta
valkopippuria
yrttimausteita oreganoa, meiramia, timjamia.









                                                           OHJE

                                        Lämmitä uuni 200 asteiseksi.



1. Leikkaa rintafileet keskeltä melkein kahtia ja ripottele hieman suolaa kanojen pinnalle.
2. Paista kanat oliivöljyssä n. 30 sekuntia per puoli.
3. Jätä kanat jäähtymään.

4. Kuori ja leikkaa kasvikset ja aseta ne uunipannuun, jossa on oliiviöljyä.
    Riippuen kasviksista paistoaika 20-30 minuuttia.

5. Paloittele sipuli ja valkosipulin kynnet. Laita puolet kanojen sisään ja puolet kattilaan,
    jossa on oliiviöljyä.
6. Paista hiljalleen sipuleita.
7. Lisää tomaattipassata tai pure.
8. Lisää mausteet ja anna kypsyä.

9. Leikkaa halloumijuusto ohuiksi siivuiksi ja lisää niitä kanan sisään niin paljon kuin saat mahtumaan.

10. Aseta kanat folion päälle uunivukokaan ja nosta folion reinat osittain kanan päälle.
      Näin kanan rasvat eivät valu pitkin uunipannua ja kosteus säilyy paremmin.
11. Juuri ennen tarjoilua paista loput halloumijuustosiivut oliiviöljyssä kullanruskeaksi.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hunajaiset porkkanasämpylät

Jos stressitasosi on jostain syystä noussut sämpylöiden teko rauhoittaa. Ei muuta kuin vaivaamaan taikinaa ja mukavaa musiikkia taustalle. Ainekset n. 15 kpl n.3  dl vettä 1 pss kuivahiivaa 1 rkl hunajaa 5-10 dl jauhoja 25-30 g voita tai margariinia 5-6  porkkanaa raasteena 1 tl suolaa 1. Sekoita kuivahiiva, suola ja jauhot keskenään (Jauhoja voi lisätä myöhemmin) 2. Lisää jauhoseos vähitellen hieman kädenlämpöistä kuumempaan veteen. 3. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. 4. Hunajan voi lisätä tässä vaiheessa ja hieman sulaneen margariinin. 5. Anna taikinan kohota rauhassa kaksinkertaiseksi. 6. Pyöritä takinasta sämpylöitä. Anna kohota uudelleen. 7. Voitele sämpylät vedellä ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Kuppi kaakaota ja sohvan nurkkaan nauttimaan :)

Lihapullat marinara kastikkeella

marinara kastike 1 prk tomaattimurskaa 2 valkosipulin kynttä 1 sipuli 4 kirsikkatomaattia 4 aurinkokuivattua tomaattia oliiviöljyä (lime mehua) mausteet: mustapippuri, basilika, oregano, suola, salvia,rosmariini. lihapullat 400 g jauhelihaa 2 kananmunaa korppujauhoja mustapippuria 1. Paista sipuli oliiviöljyssä, kunnes sipuli hieman ruskistuu. 2. Lisää valkosipulit ja sekoittele alhaisella lämmöllä. 2. Mausteita voi jo lisäillä tässä vaiheessa. 3. Leikkaa kaikki tomaatit ja lisää ne sipulien joukkoon.Anna kypsyä. 4. Lisää vasta n. 15 minuutin jälkeen tomattimurska ja sekoita ainekset hyvin keskenään. 5. On tärkeää antaa kastikkeen muhia rauhassa alhaisella lämmöllä.     Mitä pidempään kastike kypsyy sen parempaa se on. 6. Mausteita ja öljyä voi lisäillä oman maun mukaan ja lime mehu ihan loppu vaiheessa, jos     makutestin jälkeen tuntuu siltä. 7. Kun kastike on kypsymässä tee lihapullat. 8. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee niistä sopivan kokoisia

Kaali jauhelihapaistos

Ainekset: 1/2 kesäkaali 400 g jauhelihaa 1 pss herne maissi paprika seosta 1 sipuli 1 tl mustapippuri 1 tl inkivääriä tabascoa muutama pisara täysjyvä pastaa valitsemasi määrä 1. Paista jauheliha tasaisesti. Lisää paloiksi leikattu sipuli. 2. Paloittele kaali ja laita se isompaan kattilaan kypsymään oliiviöljyn kanssa. 3. Lisää jauhelihaseokseen mausteet ja tabasco. 4. Sekoittele jauhelihan joukkoon herne maissi ja paprika mix. 5. Kaada koko em. seos kaalin sekaan, joka on kypsynyt kattilassa. 6. Anna kaiken kypsyä  miedolla lämmöllä ja keitä pasta runsaassa vedessä. Voit myös tehdä pelkän paistoksen ilman pastaa. Mukava lämmin ruoka joka täyttää varmasti. Vinkki! Voit lisätä tulisuutta myös cayenne pippurilla